המבורגר טלה עם צציקי נענע צ'אנקי
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. נסו פיטות כבש עם מלפפון צזיקי מנטה, המבורגר כבש זית עם גרמולטה מנטה, ו המבורגר טלה אורגני עם יוגורט נענע טרי וקינואה (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יוגורט, מלפפון, מנטה, 3 כפות עירית, 1 כף אורגנו קצוץ, 1 כפית שום, ומיץ לימון בקערה קטנה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
בקערה גדולה, לשלב בעדינות את הטלה, הנותרים 2 כפיות שום, עירית נותרת, עלים אורגנו הנותרים, ו 1/2 פלפל כפית. טופס את התערובת לשני המבורגרים, וטפטוף משני הצדדים עם שמן זית. מתבלים בנדיבות במלח. מחממים פחם או גריל גז לחום גבוה. לחלופין, לשפשף מחבת גריל עם שמן זית מחממים מעל חום בינוני גבוה עד עישון קל. המבורגר גריל, שהופך מדי פעם, עד מדחום קריאה מיידית מוכנס למרכז רושם 125 עד 130 ° F עבור בינוני נדיר, או 135 עד 60° עבור בינוני, 5 עד 9 דקות.
העברה לצלחת גדולה ואוהל עם לסכל במשך 3 דקות
דברים המבורגרים בפיתה ומגישים עם tzatziki.