קושימומחה
מוכן ב4 שעות
מנות6
ציון בריאות12
מגזין

זנב שור בורגינון

זנב שור בורגינון
Oxtail Bourguinonne עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. המתכון הזה מכסה %24 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 102 גרם חלבון 68 גרם של שומן, וסך הכל 1156 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. אם יש לך עלי דפנה, שיני שום, מרק בשר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב החמאה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת חמאת קינמון כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 4 שעות. נסו ראגו זנב שור, Oxtail Marmalade, ו תבשיל זנב-שור (מתכונים דומים).

הוראות

1
מבשלים בייקון בסיר גדול כבד מעל חום בינוני גבוה עד חום פריך. באמצעות כפית מחוררת, להעביר בייקון לצלחת.
מרכיבים שתצטרך
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
יוצקים טפטוף לתוך קערה קטנה. להחזיר 6 כפות לטפטפות לסיר (להוסיף שמן זית, במידת הצורך, כדי למדוד 6 כפות סך; בייקון מילואים לשימוש אחר). לקשור פטרוזיליה, קורנית, ועלי דפנה יחד לזר garni. מערבבים 1 כף קמח וחמאה בקערה קטנה כדי להדביק חלקה.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
כוסות חמאת בוטנים, קצוצות גסכוסות חמאת בוטנים, קצוצות גס
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
3
לטאטא 1 1/2 כוסות קמח, 2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי, ואגוז מוסקט בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
פסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטהפסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטה
1 בצל צהוב בינוני, קצוץ גס לחתיכות אחידות1 בצל צהוב בינוני, קצוץ גס לחתיכות אחידות
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
4
מוסיפים זנב שור, כמה חתיכות בכל פעם, לקמח מתובל וזורקים למעיל.
מרכיבים שתצטרך
חבילה ירקות תבשיל קפואים, מופשריםחבילה ירקות תבשיל קפואים, מופשרים
זנב שורזנב שור
5
מטפטפים קותלי חזיר בסיר מעל חום בינוני גבוה. עבודה בקבוצות, להוסיף זנב שור וחום מכל הצדדים, על 6 דקות לכל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
זנב שורזנב שור
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
להעביר זנב שור לקערה אחרי כל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
זנב שורזנב שור
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
7
להפחית את החום בינוני נמוך.
8
מוסיפים בצל קצוץ, גזר קצוץ ושום טחון לסיר. מטגנים עד שהבצל מתרכך, 5 עד 6 דקות. החזר זנב-שור וכל מיצים שהצטברו לסיר.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פלפל לימוןרוטב פלפל לימון
זנב שורזנב שור
1/2 מלפפון בינוני, קלוף, זרע וחתוך לרצועות1/2 מלפפון בינוני, קלוף, זרע וחתוך לרצועות
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
9
מוסיף זר garni, ואז מרק ויין. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד הבשר הוא כמעט רך, התאמת חום מדי פעם כדי לשמור על רתיחה עדינה, על 3 שעות.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
10
מערבבים פטריות, בצלצלים, נתחי גזר, וציפורן שום שלמה. להגביר את החום ולחזור לרתיחה. להפחית את החום לנמוך. מכסים את הסיר ומבשלים בעדינות עד בשר וירקות במכרז, כ 45 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות מיובשות מצנצנתעגבניות מיובשות מצנצנת
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
1/2 מלפפון בינוני, קלוף, זרע וחתוך לרצועות1/2 מלפפון בינוני, קלוף, זרע וחתוך לרצועות
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
11
להטות סיר וכפית את כל שומן שעולה אל פני השטח. מערבבים קמח לנזיד. מבשלים חשופים עד רוטב מתעבה מעט, ערבוב מדי פעם, 6 עד 8 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. לעשות קדימה: ניתן לעשות 1 יום קדימה. מגניב 1 שעה. להכניס למקרר חשוף עד קר, ואז לכסות ולשמור בקירור. לחמם מחדש על אש נמוכה לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
תבשילתבשיל
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף

מרכיבים

1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת8פרוסותבייקון שומני, קצוץבייקון שומני, קצוץ4146 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקחתיכות ירקות בגודל נגיסחתיכות ירקות בגודל נגיס1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)כוסות חמאת בוטנים, קצוצות גסכוסות חמאת בוטנים, קצוצות גס2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגזר חתוך לקוביות בתוספת 6 גזר בינוני, לחתוך לחתיכות 2 אינץגזר חתוך לקוביות בתוספת 6 גזר בינוני, לחתוך לחתיכות 2 אינץ454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)פטריות קרימיני (בלה תינוק), חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץפטריות קרימיני (בלה תינוק), חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ2largesעלי דפנה טריים, חבוליםעלי דפנה טריים, חבולים0(יכול להיות או להרחיק)אגוז מוסקט טחוןאגוז מוסקט טחון6ריבס, קצוץ טרי או קפואשמן זיתשמן זית4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבצל קצוץבצל קצוץ2קילוגרםחתיכות בשר שורטייל, גזוז של עודף שומןחתיכות בשר שורטייל, גזוז של עודף שומן3largesעלי פטרוזיליה איטלקיים טרייםעלי פטרוזיליה איטלקיים טריים12smalls(1-אינץ ' קוטר) שאלוט, blanched 1 דקה, קלופים(1-אינץ ' קוטר) שאלוט, blanched 1 דקה, קלופים3largesעלי קורנית טרייםעלי קורנית טריים4largesשיני שום, קלופים; 1 טחון, 3 שמאל שלםשיני שום, קלופים; 1 טחון, 3 שמאל שלם3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיין אדום בורגנדי (כגון בוז'ולה)יין אדום בורגנדי (כגון בוז'ולה)