חזה הודו צרוב עם ירקות שורש קלוי ורוטב שרדונה
הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 25 דקות. גשו לסופר וקנו שרדונה, טימין, חזה הודו ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. , שהוא מוצק. מתכונים דומים: תרנגול הודו בקר צלוי עם רוטב שרדונה, הודו צלוי עם ירקות שורש ורוטב, ו חזה הודו צלוי עם רוטב עגבניות.
הוראות מחממים תנור ל 375 מעלות F.
חותכים את השד טורקיה לשניים ולהסיר את החושן מן הבשר.
מניחים את העצם במחבת צלייה גדולה, טפטוף עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. עצם החזה תשמש כמדף קלייה טבעי. להקיף אותו עם ירקות ועשבי תיבול.
אופים בתנור במשך 15 דקות תוך הכנת שד טורקיה.
מעיל מחבת גדולה עם שמן. על חום בינוני, לצרוב את העור חזה טורקיה למטה עד פריך. בקערה קטנה, לשלב דבש, עלי טימין, מלח ופלפל.
הסר את טורקיה מן המחבת ומברשת עם הדבק דבש.
הסר את מחבת הקלייה מהתנור, ואז להניח את שד טורקיה על גבי העצם הקלויה.
יוצקים את היין ואת מרק עוף. מכסים בנייר אלומיניום וחוזרים לתנור במשך 30 עד 40 דקות. תרטיב מעת לעת.
מסדרים את השד טורקיה וירקות שורש על מגש הגשה.
מחממים את מיצי המחבת על הכיריים מעל להבה בינונית. לגרד את המחבת צלייה עם כף עץ כדי לשחרר חלקיקים מלמטה ובצדדים.
מערבבים את הקמח עם 3 כפות מים כדי ליצור תרחיף ולטפטף לתוך רוטב המחבת. להפחית חום ומבשלים עד מעובה עקביות רוטב, על 8 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מגישים רוטב לצד מגש טורקיה.
מרכיבים מנות :
4 עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו') 1 חתיכות טופי הית' בר עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי) 4 בצל צהוב, קצוץ דק 237 1 לב מפאלדי טרי אם אפשר שרדונה 237 1 לב מפאלדי טרי אם אפשר צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה 1 1 כף אורגנו מיובש קמח 8 sprigs טימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולק 2 2 כפיות גרגירי פלפל טחונים גס עלי טימין טריים 1 נורה שום 8 שרימפס וורידים שמן זית 2 בצל, חצוי 118 1 לב מפאלדי טרי אם אפשר פריחת דבש תפוז 2 גזר לבן, חצוי 2 sprigs שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים 2 רוטבגה, חצוי 1 אוראו ממולאים כפולים 5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות 8 שרימפס וורידים מלח ופלפל 2 קילוגרם חזה תרנגול הודו שלם 2 לפת, חצוי