חלב קרח חמישה עשבים
גשו לסופר וקנו ענפי לבנדר, קורנפלור, חלמונים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 5 שעות. נסו חלב קרח חמישה עשבים, שוקולד אגוזים חלב ודבש קינמון קשיו חלב / מעבר שקדים, ו בר חלב, ימי שני, דגני תירס מתוקים, פאי גלידת חלב, (מתכונים דומים).
הוראות
להקציף יחד חלב, סוכר, קורנפלור, ומלח בסיר כבד 2-3 ליטר.
מוסיפים ענפי עשב ומביאים לרתיחה, מקציפים כל הזמן. מרתיחים בעדינות, מקציפים כל הזמן, 1 דקה.
קל לנצח חלמונים בקערה גדולה.
יוצקים תערובת חלב חם דרך מסננת למדידת זכוכית גדולה, לחיצה בעדינות על גבעולים לפני השלכת, ולאחר מכן להוסיף בהדרגה חלמונים, לטאטא עד בשילוב.
לבשל תערובת בסיר על חום נמוך בינוני, ערבוב כל הזמן עם כף עץ, עד עבה מספיק כדי מעיל בחזרה של כף ואוגרים 170 עד 79° על מדחום, 3 עד 5 דקות (לא נותנים לרתיחה).
יוצקים פודינג דרך מסננת ניקה לתוך קערה נקייה להתקרר לחלוטין, פני השטח שלו מכוסה בנייר שעווה. צמרמורת עד קר, לפחות 2 שעות.
להקפיא רפרפת במכונת גלידה.
להעביר חלב קרח למיכל אטום ולשים במקפיא להקשיח.