חלה מחיטה מלאה מפתה
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חנוכה. אם יש לכם קמח, מים חמים, דבש, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. . נסו חלה מחיטה מלאה, חלה מחיטה מלאה, ו מילוי חלה מחיטה מלאה עם חמוציות מיובשות ומרווה (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, מלח, שמרים, גלוטן חיטה חיוני עד מעורב היטב. בקערה אחרת, מערבבים יחד את הדבש, שמן זית, מים, ביצים וצימוקים.
יוצקים את תערובת הנוזל לתוך תערובת הקמח, ומערבבים עד שהוא יוצר בצק.
להפוך את הבצק החוצה על משטח משוריין, ללוש עד חלק וגמיש, על 10 דקות. צור את הבצק לצורה עגולה. מעט שמן קערה, מניחים את הבצק בקערה, והופכים את הבצק כמה פעמים לשמן את פני השטח. מכסים את הקערה עם מטלית, ולתת לעלות במקום חם, ללא טיוטה עד הוכפל, על 1 שעה.
אגרוף למטה את הבצק, ללוש אותו כמה פעמים כדי להסיר חלק הבועות, לחתוך אותו 2 חתיכות בגודל שווה. הגדר 1 חתיכת בצק בצד תחת מטלית כדי למנוע ייבוש בזמן שאתה לעצב או לקלוע את הכיכר הראשונה לפי הצורך.
עבודה על משטח מקומח, מגלגלים את חתיכות הבצק הקטנות לחבלים על עובי האגודל וכ -12 סנטימטרים. חבלים צריכים להיות שמנים יותר באמצע ודקים בקצוות. צובטים 3 חבלים יחד בחלק העליון וצמים אותם. החל מהגדיל מימין, הזז אותו שמאלה מעל הגדיל האמצעי (הגדיל הופך לגדיל האמצעי החדש.) קח את הגדיל הרחוק ביותר שמאלה, ולהעביר אותו מעל גדיל האמצעי החדש. המשיכו לקלוע צמות, להחליף צדדים בכל פעם, עד שהקלף קלוע, וצבטו את הקצוות יחד וקפלו אותם מתחת למראה מסודר. חזור על כיכר אחרים, מניחים את הלחם הקלוע על תבנית אפייה מרופדת בנייר קלף, ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל, כ -30 דקות.
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
אופים בתנור שחומם מראש עד חום זהוב, כ -30 דקות.
מגישים חם לטעם הטוב ביותר.