חלה מחיטה מלאה של D
חלה מחיטה מלאה של d המתכון מוכן בסביבות 3 שעות ו -50 דקות וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון יהודי. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 416 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 15 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ Allrecipes יש 1 אוהדים. זה עובד היטב כמו לחם זול מאוד עבור חנוכה. אם יש לכם שמרים, מלח, גרעיני לא קלוריות סוכרלממתיק שומנים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. , שהוא מוצק. נסו חלה מחיטה מלאה, חלה מחיטה מלאה, ו מילוי חלה מחיטה מלאה עם חמוציות מיובשות ומרווה (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את השמרים והמים יחד בקערה גדולה, ולתת לעמוד עד שכבת שמנת טפסים על גבי, על 5 דקות. מקציפים 3 ביצים, ממתיק, חמאה, קמח מחיטה מלאה, קמח לכל מטרה, ושיבולת שועל מגולגלת. להפוך את הבצק החוצה על משטח משוריין, ללוש עד חלק וגמיש, 5 עד 10 דקות.
צור את הבצק לצורה עגולה קומפקטית, ומניח בקערה משומנת. להפוך את הבצק על פני כמה פעמים בקערה לשמן את פני הבצק, לכסות את הקערה עם מטלית לחה, ולתת לעלות באזור חם עד הוכפל בגודל, על 2 שעות.
אגרוף למטה את הבצק, לחתוך ל 3 חתיכות בגודל שווה. עבודה על משטח מקומח, לגלגל את חתיכות הבצק לחבלים על עובי האגודל וכ -12 סנטימטרים. חבלים צריכים להיות שמנים יותר באמצע ודקים בקצוות. צובטים 3 חבלים יחד בחלק העליון וצמים אותם. החל מהגדיל מימין, הזז אותו שמאלה מעל הגדיל האמצעי (הגדיל הופך לגדיל האמצעי החדש.) קח את הגדיל הרחוק ביותר שמאלה, ולהעביר אותו מעל גדיל האמצעי החדש. המשיכו לקלוע צמות, להחליף צדדים בכל פעם, עד שהקלף קלוע, וצבטו את הקצוות יחד וקפלו אותם מתחת למראה מסודר.
מניחים את החלה קלועה על תבנית אפייה מרופדת בנייר קלף. מכסים את כיכר במטלית יבשה, ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל, על 1 שעה.
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
מברישים את כיכר הלחם עם ביצה מוכה 1, ואופים בתנור שחומם מראש עד חום זהוב, 30 עד 40 דקות.