חצילים מטוגנים עם שום ובזיליקום
חציל מטוגן עם שום ובזיליקום נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. והוא מתאים להגשה ל 2 מנות סועדים.. מנה זו מכילה כ 6 גר' של חלבון, 21 גרם של שומן, וסך הכל 282 קלוריות. גשו לסופר וקנו רוטב שעועית צ'ילי, רוטב סויה, שמן בוטנים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. נסו חצילים מטוגנים עם טופו ברוטב שום, תפוחי אדמה מטוגנים, חצילים ופלפלים אדומים עם שום וכוסברה, ו חציל סצ'ואן בסגנון מטוגן עם צ' ילי כבוש ושום (Yu Xiang Qie Zi) (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים 1 1/2 כוסות מים, רוטב סויה, סוכר, ורוטב שעועית צ ' ילי בקערה קטנה ומערבבים.
שלב 1/4 כוס מים ו קורנפלור בקערה נפרדת.
מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה במחבת טיגון גדולה או בתנור הולנדי עד מנצנץ.
מוסיפים את השום והחציל ומפזרים את המלח. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד רך קל וריחני, על 2 דקות.
מערבבים במים, רוטב סויה, תערובת סוכר ורוטב שעועית צ ' ילי. מביאים לרתיחה. להפחית את החום לרתיחה עדינה אך עקבית ומבשלת, חשופה, ערבוב או מרפרף חצילים מדי פעם, עד פרוסות חצילים מכרז ונוזל צמצם על ידי כמחצית, כ 15 דקות.
מערבבים את קורנפלור ותערובת מים בקערה שלה כדי לשחרר אותו. מערבבים אותו לתוך המחבת עם החצילים ולאפשר לו להתעבות. טעם לתיבול, הוספת כל מלח נוסף, רוטב סויה, רוטב צ ' ילי, או סוכר לפי הצורך.
הסר מן החום ומערבבים את כל עלי בזיליקום.