קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 40 דק.
מנות20
ציון בריאות10
מגזין

טוב ניו אורלינס קריאולית גמבו

טוב ניו אורלינס קריאולית גמבו
צריך מנה עיקרית ללא חלב? טוב ניו אורלינס קריאולי גומבו יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מתכון זה מכין 20 מנות עם 227 קלוריות, 24 גרם חלבון, ו 9 גרם שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה 18% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. גשו לסופר וקנו סוכר, רוטב עגבניות, סלרי, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש בתערובת התיבול תוכלו לעקוב אחר המנה העיקרית הזו עם עוגת דלעת ספייס קרם לחמניות כמו קינוח. 2081 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח קריאולי. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו -40 דקות. נסו ניו אורלינס" הטוב ביותר " גמבו, ניו אורלינס גמבו, ו ניו אורלינס שרימפס קריאולי (מתכונים דומים).

הוראות

1
הכינו רוקס על ידי הקצפת הקמח ו 3/4 כוס טפטופי בייקון יחד בסיר גדול וכבד על אש בינונית-נמוכה ליצירת תערובת חלקה. מבשלים את הרוקס תוך הקצפה מתמדת, עד שהוא הופך לצבע חום מהגוני עשיר. זה יכול לקחת 20 עד 30 דקות; צפו בחום בזהירות והקציפו כל הזמן או שרוקס יישרף.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
מסירים מהאש; ממשיכים להקציף עד שהתערובת מפסיקה לבשל.
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
3
מכניסים את הסלרי, הבצל, הפלפל הירוק והשום לקערת העבודה של מעבד מזון, ודופקים עד שהירקות קצוצים דק מאוד. מערבבים את הירקות לרוקס ומערבבים פנימה את הנקניקיה. הביאו את התערובת לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, ובשלו עד שהירקות רכים, 10 עד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
גבינת זרלה מגוררת חלקיתגבינת זרלה מגוררת חלקית
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
מסירים מהאש ומניחים בצד.
5
הביאו את קוביות מרק המים והבקר לרתיחה בתנור הולנדי גדול או בסיר מרק. מערבבים עד שקוביות הבולון מתמוססות, ומקציפים את תערובת הרוקס למים הרותחים. מנמיכים את האש לרתיחה, ומערבבים פנימה את הסוכר, המלח, רוטב הפלפל החריף, תיבול הקג ' ון, עלי הדפנה, הטימין, העגבניות המבושלות ורוטב העגבניות. מבשלים את המרק על אש נמוכה במשך שעה 1; לערבב 2 כפיות של אבקת גומבו קובץ בסימן 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות עדשים מיובשות2 כוסות עדשים מיובשות
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
1/2 פחית (3 Oz) רסק עגבניות1/2 פחית (3 Oz) רסק עגבניות
עגבניות מבושלותעגבניות מבושלות
שמן זית כתית מעולה, בתוספת 1/2 כוס מחולקת, ועוד לקישוטשמן זית כתית מעולה, בתוספת 1/2 כוס מחולקת, ועוד לקישוט
1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס
גב שומן חזירגב שומן חזיר
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
6
בינתיים ממיסים 2 כפות טפטופי בייקון במחבת, ומבשלים את הבמיה עם חומץ על אש בינונית למשך 15 דקות; מוציאים במיה בעזרת כף מחוררת, ומערבבים לגומבו המבעבע.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
מרק גמביהמרק גמביה
במיהבמיה
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
מערבבים פנימה בשר סרטנים, שרימפס ורוטב ווסטרשייר, ומבשלים עד שהטעמים התמזגו, 45 דקות נוספות. רגע לפני ההגשה מערבבים פנימה עוד 2 כפיות אבקת גומבו.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקה כבושהשעועית ירוקה כבושה
בשר סרטניםבשר סרטנים
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
מרק גמביהמרק גמביה

מרכיבים

454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.נקניק אנדויל, פרוסנקניק אנדויל, פרוס23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש4גב שומן חזירגב שומן חזיר6פחית 1 400 גרם של עגבניות חתוכות לקוביות במיץ עגבניות500 גרם פרימיום בשר טחון בקר500 גרם פרימיום בשר טחון בקר1חתיכות טופי הית' ברתערובת תיבול Cajun (כגון Tony chachere ' s®), או לטעוםתערובת תיבול Cajun (כגון Tony chachere ' s®), או לטעום170דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס411דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.עגבניות מבושלותעגבניות מבושלות2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרסלרי קצוץ גססלרי קצוץ גס2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרקמח לכל מטרהקמח לכל מטרה2ציפורןשום, טחוןשום, טחון1כף. חומץ ביין אדוםפלפל ירוק, קצוץ גספלפל ירוק, קצוץ גס2חתיכות טופי הית' בראבקת קובץ גאמבואבקת קובץ גאמבו454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.בשר סרטניםבשר סרטנים567דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.חבילות קפואות לחתוך במיה, מופשרחבילות קפואות לחתוך במיה, מופשר1כף. חומץ ביין אדוםבצל, קצוץ גסבצל, קצוץ גס23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'רוטב פלפל חריף (כגון טבסקו®), או לפי הטעםרוטב פלפל חריף (כגון טבסקו®), או לפי הטעם20שרימפס וורידיםמלח לפי הטעםמלח לפי הטעם1kgsשרימפ בינוני לא מבושל, מקולף וגזורשרימפ בינוני לא מבושל, מקולף וגזור1חתיכות טופי הית' ברעלי טימין יבשיםעלי טימין יבשים3בצל צהוב בינוני, קצוץטיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #423 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'חומץ לבן מזוקקחומץ לבן מזוקק12 כפיות אבקת שוםסוכר לבןסוכר לבן23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'רוטב ווסטרשייררוטב ווסטרשייר

יין מומלץ: אלברינו, יין ורדים, סוביניון בלאן

אלברינו, יין רוזויטי וסוביניון בלאן הם אפשרויות נהדרות עבור קייג ' ון. יינות אלכוהול נמוכים וטאנינים נמוכים אלה ישלימו את החום במנות קאג ' ון חריפות, במקום לגרום לפה לשרוף יותר. יין אחד שתוכלו לנסות הוא קאדר אודה לפנינים אלברינו נוצץ. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ -36 דולר.
קאדר אודה פנינים נוצץ אלברינו
קאדר אודה פנינים נוצץ אלברינו
יין זה הוא אקזוטי יחיד מסוגו כי מתגמל את החושים. פיצוץ של תפוח ירוק תוסס, הדרים ותבלינים אפייה מלוחים. תווים פרחוניים של יסמין וג ' ינג ' ר נמצאים שם עם תחושת עומק. היין מתפתח כאשר התוסס שומר על ארומטים של יין זה באבולוציה מתמדת. אלמנט אפס המינון של היין הזה יש את זה רוקד על החיך מתחילתו ועד סופו. הוא חי עם מגוון של הדרים, מינרלים ותבלינים. מראש, זה עומס חושי כמעט אבל כאשר אתה חוזר אל האדמה הדר, מלח ופירות אבן להתיישב עם אלמנט פרי אקזוטי זה משאיר אותך לשבת בחיבוק ידיים ולקחת את האבולוציה מתגמלת שלה. זהו יין ייצור מיקרו שבטוח ישמור על התחושה במצב עמוק של תככים מספקים.