טורקיה מזוגגת משמש של מא ליפו עם בצל קלוי ורוטב שאלוט
אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים ללא גלוטן לרפרטואר שלך, טורקיה מזוגגת משמש עם בצל קלוי ורוטב שאלוט עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. מתאים ל-22 ומחירו 1 מנות.79 דולר למנה. למנה זו יש 547 קלוריות , 75 גרם חלבון ו -21 גרם שומן למנה. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-12 יאמרו שהוא הגיע למקום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . מתכון זה מבית Allrecipes דורש נקטר משמש, שימור משמש, דבש ומלח. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון מצטיין של 88% . אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: טארט תפוחים מזוגג משמש , טוסטים כפריים של ברי עם פטריות בר, חמוציות ושאלוט , ופילה בקלה ברוטב שאלוט לימון גראס .
הוראות
מערבבים נקטר משמש, שימורים, ג'ינג'ר ודבש בסיר קטן כבד ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים עד שמסמיך ומצטמצם ל-1-1/4 כוסות, כ-15 דקות.
לחמאת עשבים: מערבבים 3/4 כוס חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר, 3 כפות מרווה טרייה קצוצה, מלח ופלפל בקערה קטנה. לְהַפְרִישׁ.
תערובת: ממיסים 2 כפות חמאה ללא מלח במחבת גדולה וכבדה על אש בינונית.
מוסיפים בצל ובצל שאלוט: מטגנים עד לריכוך מאוד וחום בהיר, כ-20 דקות.
ניתן להכין תערובת זיגוג, חמאת עשבים ובצל יום אחד קדימה. מכסים בנפרד ומצננים. מביאים חמאת עשבים לטמפרטורת החדר לפני שממשיכים.
מקם את המתלה בשליש התחתון של התנור. מחממים מראש ל-400 מעלות צלזיוס (205 מעלות צלזיוס).
לייבש את הודו עם נייר סופג. מתבלים את חלל ההודו במלח ופלפל.
מניחים את הודו על רשת ומניחים בתבנית צלייה גדולה. החלק את היד מתחת לעור של חזה הודו כדי לשחרר את העור.
מורחים מחצית מחמאת עשבים על השד מתחת לעור. אם ממלאים הודו, כף מלית לתוך החלל הראשי.
מניחים את יתרת חמאת העשבים בסיר קטן. מערבבים על אש נמוכה עד להמסה.
מברישים חמאה מעל מחוץ להודו. קשרו את הרגליים באופן רופף כדי להחזיק את צורת ההודו.
צולים הודו במשך 30 דקות. הורד את טמפרטורת התנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס). בשר הודו צלוי שעה 30 דקות, מטפטפים מדי פעם בטפטופי מחבת. אוהל הודו עם נייר כסף כבד; לצלות 45 דקות יותר.
מוסיפים למחבת את תערובת הבצל, 1 קופסת מרק, טימין ו-1/2 כפית מרווה טרייה קצוצה. צולים 15 דקות.
מברישים 1/2 כוס זיגוג חם על הודו. המשך לצלות תרנגול הודו ללא כיסוי עד שמדחום בשר שהוכנס לחלק העבה ביותר של הירך נרשם ל-180 מעלות F, או עד שהמיץ מתבהר כאשר החלק העבה ביותר של הירך מחורר בשיפוד
מברישים מדי פעם בזיגוג, ומוסיפים עוד מרק למחבת אם הנוזלים מתאדים.
אופים כ-40 דקות יותר עבור הודו לא ממולא, וכשעה 10 דקות יותר עבור הודו ממולא.
מניחים הודו על מגש, אוהל עם נייר כסף.
תן לעמוד 30 דקות. שומרים את התערובת במחבת לרוטב.
יוצקים את תוכן תבנית הצלייה למסננת המונחת מעל קערה גדולה. כף שומן ממיצי מחבת בקערה.
מעבירים את תערובת הבצל לבלנדר.
הוסף 1 כוס מיצי מחבת לבלנדר, וטוה עד לקבלת מחית חלקה, הוסף עוד מיצי מחבת ומרק עוף במידת הצורך כדי לדלל את הרוטב לעקביות הרצויה.
מעבירים את הרוטב לסיר גדול וכבד, ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהצבע מעמיק, מורידים כל קצף, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.