טרגון וחרדל עוף צלוי בטעם חופשי
מתכון זה של מזון טוב BBC דורש לימון, שום, מלאי ירקות, חרדל דיז'ון. עם כפית ציון של 53% המנה הזאת די טובה. עוף צלוי בטעם חופשי, עוף צלוי עם טרגון ורוטב חרדל, ו עוף צלוי עם טרגון ורוטב חרדל דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
מחממים התנור כדי מאוורר 180c / קונבנציונאלי 200c / גז
שים את גבעולי הטרגון, ירקות, שמן זית ושום בתוך פח קלייה כבד.
מניחים על חום גבוה ומבשלים 10 דקות, ערבוב מדי פעם, עד הירקות מתחילים חום.בעוד הירקות מבשלים, להסיר כל חוט מן התרנגולות, מפזרים את החללים עם מלח ופלפל וכאלה את רבעי לימון בפנים.
הנח את התרנגולות, חזה כלפי מטה, על גבי הירקות. מתבלים במלח ופלפל, מתפזרים על חצי מעלי הטרגון הקצוצים, ואז מטפטפים עם מעט שמן זית. צלי במשך 20 דקות. בינתיים, מערבבים 1 כף חרדל עם עלי טרגון קצוצים הנותרים.
הסר את בדיל קלייה מהתנור, להפוך את התרנגולות מעל ולהפיץ עם תערובת החרדל. להחזיר את התרנגולות לתנור ולצלות במשך 40 דקות נוספות או עד המיצים לרוץ ברור כאשר הירך הוא פירסינג עם שיפוד.
הסר את התרנגולות לצלחת או 2 צלחות גדולות לכסות כל אחד עם קערה הפוכה. לרפרף כל שומן עודף מן הפח קלייה.
מניחים את הפח על חום גבוה, יוצקים את היין, ומרתיחים במשך 8-10 דקות עד היין מופחת כמעט לחלוטין. עכשיו יוצקים את המניה ומביאים לרתיחה, ואז מבשלים במשך 5-7 דקות עד מופחת בחצי. מערבבים 1 כפית חרדל, עונה לטעום ולמתוח לתוך סירת רוטב.