כדורי פנקייק דנים (Aebleskiver)
תמיד כיף שיש עוד מתכון של ארוחת בוקר, אז תנו הזדמנות ל כדורי פנקייק דני (Aebleskiver). מתאים ל-12 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 94 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו חלב, חמאה, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: כדורי פנקייק דניים, פנקייק דני Aebleskiver, ו Flaeskeeggekage (פנקייק בייקון וביצה דנית / חביתה).
הוראות
בקערה, מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה, הל ומלח. בקערה קטנה, להכות ביצה להתמזג עם חלב 2 כפות חמאה.
מוסיפים נוזלים למרכיבים יבשים ומערבבים עד שתרטבו באופן שווה.
מניחים מחבת aebleskiver מעל חום בינוני-נמוך. כאשר מחבת חמה מספיק כדי להפוך טיפה של ריקוד מים, מברשת פנקייק כוסות קלות עם חמאה מומסת ולמלא כל אחד מעט מתחת לשפה עם הבלילה.
בערך 1 1/2 דקות, קרום דק ייווצר על תחתית כדורים (המרכזים עדיין יהיו רטובים); לנקב את הקרום עם שיפוד עץ דק בעדינות למשוך את הקליפה כדי לסובב את כדור פנקייק עד כמחצית החלק מבושל הוא מעל השפה כוס בליטה מבושלת זורם למטה לתוך כוס. מבשלים עד הקרום על החלק התחתון של הכדור הוא שוב חזק מספיק כדי פירס, כדקה נוספת, ולאחר מכן לסובב את הכדור עם שיפוד עד הרכס נוצר כמו פנקייק הראשון מבושל הוא על גבי. קוק, מסתובב מדי פעם עם שיפוד, עד כדורים הם משחימים באופן שווה ולא לח יותר במרכז, עוד 10 עד 12 דקות. בדקו על ידי מרכז פירסינג של כדור פנקייק האחרון הוסיף למחבת עם שיפוד-זה צריך לצאת נקי-או על ידי שבירת הכדור פתוח מעט; אם הכדורים מתחילים לקבל חום מדי, להפוך את החום לנמוך עד שהם מבושלים במרכז. הרם כדורים מבושלים מחבת ומגישים חם (ראה הערות). חזור לבשל הבלילה נותרת.