כיכרות שיבולת שועל וצימוקים קלויים
צריכים לחם צמחוני לקטו-אובו ? כיכרות שיבולת שועל וצימוקים קלויים יכולים להיות מתכון מדהים לנסות. מנה אחת מכילה 191 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -5 גרם שומן . תמורת 29 סנט למנה , מתכון זה מכסה 7% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-32 מנות. אם יש לכם שמרים, דבש, מים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-20 דקות . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון די גרוע של 31% . משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם תפוחים אפויים טבעוניים עם פירורי שיבולת שועל , מאפינס שיבולת שועל וגזר וקציצות שיבולת שועל עם חומוס .
הוראות
במחבת גדולה, מבשלים ומערבבים את שיבולת השועל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות או עד להטמעה קלות. בקערה גדולה, מערבבים שיבולת שועל, 3 כוסות קמח, סוכר חום, שמרים ומלח. מקציפים פנימה את החלב, החמאה, הדבש והביצים עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים צימוקים, אגוזים ומספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק נוקשה. מעבירים על משטח מקומח; לושים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, כ-8-10 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה ורבע שעה.
חורקים את הבצק ומחלקים אותו לשניים. יוצרים שתי כיכרות לחם.
מניחים בשתי תבניות כיכר לחם משומנות בגודל 23 ס"מ על 13 ס"מ. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-45 דקות.
בקערה קטנה, טורפים את חלמון הביצה והמים הקרים; מרחו את הכיכרות. בעזרת סכין חדה מאוד, חורצים שלושה חתכים רדודים בחלק העליון של כל כיכר.
אופים בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך 40-45 דקות או עד להזהבה.
הוציאו מהתבניות והעבירו לרשתות צינון. הערת העורך: ניתן גם לעצב את הלחם לשתי כיכרות עגולות ולאפות אותן על שתי תבניות אפייה משומנות.