כרוב ניצנים מטוגנים, בצל פנינה וערמונים
כרוב ניצנים מטוגנים, בצל פנינה וערמונים נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 4 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 172 קלוריות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו עלי דפנה, ערמונים קלויים, חמאה, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו כרוב ניצנים שמנת ובצל פנינה, כרוב ניצנים עם בצל פנינה מזוגג דבש קפוקולו, ו כרוב ניצנים עם ערמונים (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה על חום בינוני-גבוה.
מוסיפים בצל ומבשלים עד חום זהוב, ערבוב מדי פעם, כ -15 דקות.
מוסיפים מרק ועלי דפנה. להפחית את החום בינוני נמוך. כיסוי ומבשלים עד בצל הם מכרז, 25 דקות.
בינתיים, לבשל כרוב ניצנים טריים בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד רק פריך במכרז, על 8 דקות.
ניקוז. (או לבשל כרוב ניצנים קפואים על פי הוראות החבילה.) לשטוף עם מים קרים.
מוסיפים ערמונים בצל, מכסים ומבשלים עד ערמונים רכים, על 4 דקות. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים תערובת בצל וכרוב ניצנים בנפרד ומקררים. לחמם תערובת בצל לפני המשך.)
מוסיפים כרוב ניצנים לבצלים. מרתיחים עד כרוב ניצנים מחוממים דרך ונוזל הוא סירופ, על 4 דקות. מתבלים ירקות עם מלח ופלפל ומגישים.