כרובית קלויה בכורכום
כרובית קלויה כורכום היא ללא גלוטן, וכל 30 מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 15 גרם של שומן, וסך הכל 233 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. אם יש לך שאלוט, פלפל, זרעי כוסברה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: מרק כרובית קלוי כורכום, כרובית קלויה עם כורכום וכמון, ו סלט כרובית קלוי עם רוטב כורכום.
הוראות
במחבת קטנה, טוסט זרעי כוסברה ופלפל על חום גבוה בינוני עד ריחני, על 30 שניות.
להעביר מטחנת תבלין ולתת מגניב לחלוטין. טוחנים את התבלינים לאבקה ומעבירים לקערה קטנה. מערבבים את שמן הזית, שום, כורכום ופלפל אדום מרוסק.
על תבנית אפייה גדולה, טפטפו את הכרובית בתערובת שמן הזית וזרקו למעיל. מתבלים במלח וצולים במשך 25 דקות, עד שהכרובית רכה; מגרדים את הכרובית לקערה.
מוסיפים את טבעות שאלוט, קומקווט וכוסברה וזורקים היטב.