לזניה איטלקית נקניק ופטריות עם רוטב בשמל
מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-5 דקות. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. גשו לסופר וקנו נקניקיות עדינות בתפזורת, קמח, פטריות קרמיני ועוד מספר מצרכים כדי להכין את זה היום. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 48%. הציון הזה מוצק. לזניה עם פטריות, עגבניות ורוטב בשמל, ימי ראשון מלוחים: לזניה בולונז עם רוטב בשמל, ולזניה צמחונית טוסקנה עם קישואים, מוצרלן מעושן ורוטב בשמל דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים תנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס). מרססים תבנית אפייה בגודל 9x13 אינץ' עם ספריי בישול.
מניחים את הנקניק במחבת על אש בינונית ומבשלים עד להשחמה ופירורי, כ-10 דקות.
מסננים את הנקניק ומניחים בצד.
להכנת רוטב בשמל, ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית וטורפים פנימה את הקמח. הניחו לקמח ולחמאה להתבשל עד לקבלת קצף בהירה, כ-2 דקות תוך טריפה מתמדת; להקציף חלב, קצת בכל פעם.
טורפים פנימה את המלח והאגוז מוסקט ומביאים את הרוטב לרתיחה חשופה, תוך טריפה מתמדת עד להסמכה, כ-10 דקות.
מסירים את הרוטב מהאש ומניחים בצד.
טורפים בקערה את הביצה ומערבבים פנימה את גבינת הריקוטה והפטרוזיליה עד לקבלת תערובת אחידה.
להרכבת הלזניה, יוצקים כ-1 1/2 כוס רוטב מרינרה לתחתית תבנית האפייה המוכנה ומעל את הרוטב 4 אטריות לזניה, חופפים במידת הצורך. על האטריות שכבה 1/3 מתערובת הריקוטה, ואחריה 1/3 מהנקניק המבושל, 1/3 כוס פטריות, 1/4 מרוטב הבשמל, 1 כוס גבינת המוצרלה, 1/8 כוס את גבינת הפרמזן ועוד כוס אחת של רוטב מרינרה. חוזרים על השכבות פעמיים נוספות, ומסיימים בשכבה אחרונה של אטריות ומעליה שכבת רוטב מרינרה, רוטב בשמל, שאר גבינת המוצרלה ושארית גבינת פרמזן. מכסים את הכלי בנייר כסף.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהם מבעבעים והאטריות רכות, כשעה.
מסירים את נייר הכסף ואופים עד ששכבת הגבינה העליונה משחימה, כ-5 דקות נוספות. מניחים ללזניה לעמוד 10 דקות לפני החיתוך.
יין מומלץ: קיאנטיname, Montepulciano, סנג ' ובזה
לזניה בתפריט? נסה להתאים עם קיאנטי, מונטפולצ'יאנו וסנג'ובזה. לזניה משתלבת היטב עם יין אדום בעל גוף בינוני עם חומציות גבוהה יותר. סנג'ובזה, מונטפולצ'יאנו וקיאנטי מתאימים כולם. לואי רודרר קריסטל ברוט עם דירוג 4.6 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-299 דולר לבקבוק.
![לואי רודרר קריסטל ברוט]()
לואי רודרר קריסטל ברוט
קריסטל, התכשיט והטטה דה קוווה של שמפניה לואי רודרר, נוצר בשנת 1876 עבור הצאר אלכסנדר השני מרוסיה. הוא נשאר נאמן למקורו, בהשראת אלגנטיות וטוהר. קריסטל מיוצר עם סטנדרטים משודרגים של ייצור יין הדורשים מבחר קפדני של קרום, בציר, ענבים ויין. קריסטל מיוצר רק באמצעות הבצירים המשובחים ביותר מקרוס מובטח שמקורו מכרם לואי רודרר. כל המאפיינים יוצאי הדופן של בציר 2002 ממש נתפסו ב-Cristal 2002 הזה, שהוא נדיב ושופע, חושף איזון מושלם בין ריכוז ועדינות, רעננות ודביקות, עוצמה ועידון. בשלוש מילים: גאה, עשיר ומפנק. קריסטל 2002 הוא צהוב מבריק עם דגשים ענבריים בהירים ויש לו מוס יפהפה עם קורדון עדין של בועות מתמשכות וקבועות. האף עז ועדין, חושף תערובת נקייה ומעורבת היטב של טעמים של דבש, קקאו, אגוזי לוז קלויים קלות, פרי הדר מסוכר. פיצוץ מלוח של פירות בשלים בהתקפה, היין חושף פרי אדום, שוקולד לבן, קרמל ומאפה דני, אופייני לקריסטל. המרקם המשיי והמרוכז שלו מסתמך על המבנה האינטנסיבי, העוצמתי והוויני שלו, אך שומר על עידון. החך מצטבר כדי להשיג תחושה טעימה של הרמוניה מעורבת היטב של טעמים. סיומת רעננה עם שמץ של מרירות הופכת אותו כמעט לפריך.