לזניה ללא אפייה
אף פעם אי אפשר למצוא יותר מדי מתכונים ים תיכוניים, אז נסו לזניה ללא אפייה. מתכון זה מתאים ל-2 מנות . לבמנה עיקרית זו יש 462 קלוריות , 28 גרם חלבון ו -16 גרם שומן למנה. 7 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -30 דקות . מתכון זה מ-Taste of Home דורש שמן קנולן, אטריות לזניה, פטריות ופלפל. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 68% , וזה ציון מוצק. לזניה עם דלעת וקישוא - ללא גלוטן, טבעונית , לזניה בסיר חרס ולזניה מתנה קלה דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
במחבת גדולה, מטגנים את הפטריות והבצל בשמן עד לריכוך.
מוסיפים את רוטב הספגטי, העגבנייה, הבזיליקום והפלפל. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. בינתיים, מבשלים את אטריות הלזניה לפי הוראות היצרן.
מוסיפים גבינת מוצרלה לרוטב; מבשלים על אש נמוכה עד שהגבינה נמסה.
סננו את האטריות; חתכו אותן לשלושה חלקים. בכל מנה, על צלחת, מניחים שכבות של 2 כפות רוטב ושתי חתיכות אטריות. חזרו על השכבות פעמיים. מעל מניחים 2 כפות רוטב.