לזניה קלה יותר
לזניה מצית נמשכת כשעה ו-45 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 2.36$ למנה מקבלים מנה עיקרית שמגישה 8. מנה אחת מכילה 233 קלוריות, 26 גרם חלבון ו-5 גרם שומן. אם יש לכם בצל, בזיליקום, אורגנו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זהו מתכון ידידותי לתקציב לחובבי אוכל ים תיכוני. למתכון הזה של Allrecipes יש 1 מעריצים. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 69%, וזה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם לזניה נקניקיות איטלקית (קלה יותר), בריא וטעים: לזניה תרד קלה, ו- Healthy & Delicious: לזניה תרד קלה.
הוראות
מחממים תנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
מערבבים את התרד, הגבינה והביצה בקערה גדולה.
מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומצפים בתרסיס בישול טפלון. מבשלים את הבצל, השום, הפטריות והגזר עד שהבצל רך, כ-5 דקות.
מוסיפים את תרנגול ההודו הטחון, ומערבבים עד שהוא מוכן, כ-5 דקות.
יוצקים את רוטב הפסטה והמים למחבת. מתבלים ברוזמרין, אורגנו ובזיליקום. מבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
מרססים תבנית אפייה בגודל 9x13 עם ספריי בישול נון-סטיק.
מורחים 1/3 מהרוטב בתחתית התבנית, ומעליהם 3 אטריות. כף תוספת של 1/3 מהרוטב על האטריות; מעל את תערובת התרד.
מפזרים 1/2 מגבינת המוצרלה. למעלה עם 3 האטריות הנותרות ואת שאר הרוטב.
יוצקים את מיץ הירקות באופן שווה על הלזניה, ומעליהם את המוצרלה שנותרה. מכסים את הכלי בנייר כסף.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה לנוח 10 עד 15 דקות לפני ההגשה.
יין מומלץ: קיאנטיname, Montepulciano, סנג ' ובזה
לזניה עובדת ממש טוב עם קיאנטי, מונטפולצ'יאנו וסנג'ובזה. לזניה משתלבת היטב עם יין אדום בעל גוף בינוני עם חומציות גבוהה יותר. סנג'ובזה, מונטפולצ'יאנו וקיאנטי מתאימים כולם. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Bollinger Brut Special Cuvee. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-60 דולר.
![בולינגר ברוט ספיישל קיווי]()
בולינגר ברוט ספיישל קיווי
צבע זהוב, ייחודי לזני ענבים שחורים. בועות עדינות מאוד. באף יש לו מורכבות ארומטית יפה, פרי בשל וניחוחות מתובלים, עם רמזים לתפוחים קלויים, לפתן תפוחים ואפרסקים. בחיך, יש שילוב עדין של מבנה, אורך וחיות. הבועות הן כמו קטיפה. טעמים של אגסים, בריוש וניחוחות חריפים, תווים של אגוז טרי. שילוב עם כל הדגים, במיוחד סושי וסשימי, רכיכות כמו שרימפס, סרטנים, סרטנים ולובסטר בגריל, עופות ובשר לבן, קשיו, פרמזן או פרושוטו.