קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 15 דק.
מנות5
ציון בריאות23
מגזין

לזניית חציל יהודית

לזניית חציל יהודית
לזניית חצילים יהודית עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתאים ל-5 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 20 גרם חלבון 24 גרם של שומן, וסך הכל 509 קלוריות. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פלפל, חצילים, פטריות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הארוחה מצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות תפוח מצות כקינוח. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזאת. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו-15 דקות. . נסו לזניית חציל יהודית, מיכאל נקין לסביץ ' (כריך חצילים עיראקי-יהודי), ו לזניה חצילים (מתכונים דומים).

הוראות

1
מפזרים מלח על פרוסות חצילים.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
2
מניחים בקערה מסננת או גדולה במשך 30 דקות ולאפשר חצילים לשחרר נוזל נוסף.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
4
יש לשטוף פרוסות חצילים במים קרים ולחץ קלות יבש עם מגבות נייר או מגבת מטבח נקייה.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
5
להקציף ביצה ומים בקערה.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
6
מדוד ארוחה מצה לתוך קערה רדודה נפרדת.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
7
לטבול פרוסות חצילים לתוך תערובת ביצה ולאחר מכן לחץ על שני הצדדים לתוך ארוחה מצה. הניחו בצד חצילים מצופים בפירורי לחם; אל תערמו.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
8
מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית; מבשלים ומערבבים בצל, פלפל אדום, ופטריות בשמן חם עד להשחמה קלה, 6 עד 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
להסיר ולהניח בצד.
10
מחממים 3 כפות שמן זית באותו מחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
11
מניחים שכבה של פרוסות חצילים במחבת ומבשלים עד השחמה קלה, כ 3 דקות. הפוך ומבשל בצד השני עד השחמה, כ 3 דקות, הוספת שמן זית יותר לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
12
מורחים 1/2 כוס רוטב בזיליקום עגבניות בתחתית צלחת אפייה 9x13.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
13
מניחים שכבה של חציל מבושל על גבי רוטב פסטה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פסטהרוטב פסטה
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
14
מכסים שכבת חצילים עם חצי תערובת פטריות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
15
שכבת פרוסות חצילים שנותרו על גבי תערובת פטריות, ואחריו מחצית הנותרים של תערובת פטריות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
16
יוצקים רוטב פסטה על כל השכבות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פסטהרוטב פסטה
17
תבשיל עליון עם גבינת מוצרלה פרוסה.
מרכיבים שתצטרך
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצהכפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
18
צלחת כיסוי עם רדיד אלומיניום.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
19
אופים בתנור שחומם מראש עד שהרוטב מבעבע, כ 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
20
הסר מהתנור ולהסיר רדיד אלומיניום. חזור לתנור עד גבינת מוצרלה הוא השחמה קלות, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצהכפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
21
מגניב במשך 15 דקות כדי לאפשר לזניה להגדיר.