לזניית חציל יהודית
לזניית חצילים יהודית עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתאים ל-5 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 20 גרם חלבון 24 גרם של שומן, וסך הכל 509 קלוריות. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פלפל, חצילים, פטריות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הארוחה מצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות תפוח מצות כקינוח. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזאת. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו-15 דקות. . נסו לזניית חציל יהודית, מיכאל נקין לסביץ ' (כריך חצילים עיראקי-יהודי), ו לזניה חצילים (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים מלח על פרוסות חצילים.
מניחים בקערה מסננת או גדולה במשך 30 דקות ולאפשר חצילים לשחרר נוזל נוסף.
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
יש לשטוף פרוסות חצילים במים קרים ולחץ קלות יבש עם מגבות נייר או מגבת מטבח נקייה.
מדוד ארוחה מצה לתוך קערה רדודה נפרדת.
לטבול פרוסות חצילים לתוך תערובת ביצה ולאחר מכן לחץ על שני הצדדים לתוך ארוחה מצה. הניחו בצד חצילים מצופים בפירורי לחם; אל תערמו.
מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית; מבשלים ומערבבים בצל, פלפל אדום, ופטריות בשמן חם עד להשחמה קלה, 6 עד 8 דקות.
מחממים 3 כפות שמן זית באותו מחבת על אש בינונית.
מניחים שכבה של פרוסות חצילים במחבת ומבשלים עד השחמה קלה, כ 3 דקות. הפוך ומבשל בצד השני עד השחמה, כ 3 דקות, הוספת שמן זית יותר לפי הצורך.
מורחים 1/2 כוס רוטב בזיליקום עגבניות בתחתית צלחת אפייה 9x13.
מניחים שכבה של חציל מבושל על גבי רוטב פסטה.
מכסים שכבת חצילים עם חצי תערובת פטריות.
שכבת פרוסות חצילים שנותרו על גבי תערובת פטריות, ואחריו מחצית הנותרים של תערובת פטריות.
יוצקים רוטב פסטה על כל השכבות.
תבשיל עליון עם גבינת מוצרלה פרוסה.
צלחת כיסוי עם רדיד אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהרוטב מבעבע, כ 45 דקות.
הסר מהתנור ולהסיר רדיד אלומיניום. חזור לתנור עד גבינת מוצרלה הוא השחמה קלות, על 5 דקות.
מגניב במשך 15 דקות כדי לאפשר לזניה להגדיר.