לחם זעפרן שוודי
מתכון לחם זעפרן שוודי מוכן בערך בעוד 45 דקות. וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. ללחם הזה יש 171 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 4g של שומן למנה. והוא יספק כ 16 מנות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך חלב חם, סוכר, מים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 25% המנה הזאת די גרועה. נסו לחמניות זעפרן - Lussebullar השבדי, Lussekatter (לחמניות זעפרן שבדיות), ו לחם שיפון שוודי (מתכונים דומים).
הוראות
שלב 1 כוס מים חמים, צימוקים ודומדמניות בקערה. לכסות ולתת לעמוד 10 דקות או עד צימוקים דומדמניות שמנמן.
ממיסים 1 כף סוכר, זעפרן ושמרים בחלב חם בקערה קטנה; לתת לעמוד במשך 5 דקות. כפית קמח קלות לתוך כוסות מדידה יבש; רמה עם סכין.
שלב 3 כוסות קמח, הנותרים 3 כפות סוכר, מלח, וקינמון בקערה גדולה.
מוסיפים צימוקים, דומדמניות, תערובת שמרים, חמאה, ביצה 1 לתערובת קמח; מערבבים עד צורות הבצק.
להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות. ללוש עד חלק וגמיש (כ 10 דקות); להוסיף מספיק קמח שנותר, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים.
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 1 שעה או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות שתי אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.) Punch dow down. הפוך על משטח מקומח קלות; ללוש 3 פעמים.
מחלקים את הבצק ל -3 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לחבל 16 אינץ'.
מניחים חבלים לאורך על גיליון אפייה מצופה ספריי בישול (לא למתוח); צביטה מסתיים יחד בקצה אחד כדי לאטום. חבלי צמה; צביטה קצוות רופפים לאטום. מכסים ולתת עלייה 1 שעה או עד הוכפל בגודל.
מקציפים קלות את הביצה הנותרת בקערה קטנה. בעדינות לצחצח בצק עם ביצה.
אופים ב 375 במשך 25 דקות או עד כיכר נשמע חלול כאשר טפח.
הסר מחבת; מגניב על מתלה חוט.