לחם חיטה שיבולת שועל
לחם שיבולת שועל עשוי להיות רק ארוחת הבוקר שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 358 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 20 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. מתכון זה מ Epicurious יש 1 אוהדים. אם יש לך מים חמים, דבש מתון, ביצה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 25 שעות. מתכונים דומים: שיבולת שועל ולחם מחיטה מלאה, לחם חיטה שיבולת שועל, ו לחם חיטה שיבולת שועל.
הוראות
מחממים חלב בסיר 1 1/2-ל 2-ליטר על אש נמוכה עד חם אבל לא רותח, ולאחר מכן להסיר מחבת מחום ומערבבים שיבולת שועל.
תן לעמוד, חשוף, ערבוב מדי פעם, עד מקורר כדי להתחמם.
מערבבים יחד מים, שמרים, ו 1 כפית דבש בקערה קטנה; בואו לעמוד עד קצף, 5 דקות. (אם התערובת לא קצף, להשליך ולהתחיל מחדש עם שמרים חדשים.) מערבבים תערובת שמרים, חמאה מומסת, ודבש שנותר לתוך שיבולת שועל מקורר.
מערבבים יחד קמח מחיטה מלאה, 1 1/2 כוסות קמח לא סופג, ומלח בקערה גדולה.
מוסיפים תערובת שיבולת שועל, מערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק רך. הפוך על משטח משוריין היטב ללוש עם ידיים משוריינות, הוספת רק מספיק של קמח unbleached כדי לשמור על דבק, עד הבצק הוא חלק, רך, וגמיש, על 10 דקות (הבצק יהיה דביק מעט). טופס בצק לכדור ולהעביר לקערה גדולה משומנת, פונה מעיל. מכסים את הקערה באופן רופף עם לעטוף פלסטיק ומגבת מטבח; לתת לעלות בטמפרטורת החדר חם עד הוכפל בתפזורת, 1 עד 1 1/2 שעות.
מחבתות חמאה קלות. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות ללוש מספר פעמים כדי להסיר אוויר. מחלקים את הבצק לחצי ומעצבים כל חצי לתוך כיכר, ואז מניחים 1 כיכר בכל מחבת חמאה, צד התפר למטה, תוחב מסתיים בעדינות כדי להתאים. מחבתות כיכר לכסות באופן רופף עם מגבת מטבח ולתת לבצק לעלות במקום ללא טיוטה בטמפרטורת החדר החם עד הוכפל בתפזורת, על 1 שעה.
לשים מתלה תנור במצב באמצע תנור מחממים לתנור עד 375 ° F. מברשת קלה צמרות של כיכרות עם כמה לשטוף ביצים ומפזרים שיבולת שועל, ואז אופים עד הלחם הוא זהב כיכרות נשמע חלול כאשר טפח על התחתונה, 35 עד 40 דקות. (
הסר 1 כיכר מהמחבת כדי לבדוק את האחידות. הפעל סכין סביב קצה המחבת כדי לשחרר.)
הסר לחם מן המחבתות ולהעביר מתלה להתקרר לחלוטין, על 1 1/2 שעות.
הלחם שומר, עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר, 4 ימים.