לחם טורקי Ekmek
. וזה אדיר. מתכונים דומים: לחם חג הפסחא הטורקי, Simit (טבעות לחם טורקיות), ו Simit (לחם מעגלי טורקי).
הוראות
מניחים 1/2 כוס קמח 1/4 כוס מים בקערה coverable; מערבבים היטב. לכסות ולתת לשבת בטמפרטורת החדר בן לילה. למחרת, מוסיפים 1/2 כוס קמח ו 1/4 כוס מים לקערה. לכסות ולתת לשבת בטמפרטורת החדר בן לילה. ביום השלישי, להוסיף 1/2 כוס קמח 1/4 כוס מים לקערה. לכסות ולתת לשבת בטמפרטורת החדר בן לילה.
כדי להפוך את הבצק: בקערה גדולה, להמיס את השמרים והסוכר במים החמים.
בואו לעמוד עד שמנת, על 10 דקות.
לשבור את המתנע לחתיכות קטנות ולהוסיף אותו לתערובת השמרים. מערבבים 4 כוסות קמח ומלח. מערבבים את הקמח שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, מכה היטב לאחר כל תוספת. כאשר הבצק נמשך יחד, להפוך אותו על משטח מקומח קלות ללוש עד חלק וגמיש, על 8 דקות.
מפזרים מעט קמח על הבצק ואז מכסים אותו במטלית יבשה.
תן לו להעלות עד כפול בגודל.
שים את הבצק בחזרה על משטח עבודה מקורנת קלות אגרוף החוצה את האוויר. מחלקים את הבצק לשניים ולשים כל חתיכה במשך 2 עד 3 דקות. לעצב כל חתיכה לתוך כיכר סגלגל הדוק.
מפזרים שתי מחבתות סדין עם ארוחת תירס.
רול למתוח שני כיכר עד שהם 15x12 אינץ ' אליפסות. אבק את צמרות כיכרות עם קמח. מכסים במטלית יבשה ולתת להעלות במקום חם עד הוכפל בגודל. בינתיים, מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C).
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 עד 40 דקות. ערפל עם מים 3 פעמים ב -15 הדקות הראשונות. כיכרות לחם נעשות כאשר ישבנם נשמע חלול כאשר טפח.
בואו להתקרר על מדפים תיל לפני ההגשה.