לחם שיפון חמוץ-לבבי
והוא יספק כ 12 מנות. מנה אחת מכילה 189 קלוריות, 8 גרם של חלבון ו5 גרם של שומן. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו ביצים, קמח לחם, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם דגנים מלאים לבבי עם דובדבנים חמוצים ופקאנים קצוצים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים שמן צמחי במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל; מכסים ומבשלים 10 דקות או עד חום זהוב, ערבוב לעתים קרובות.
הסר מהחום; מגניב לחלוטין.
ממיסים סוכר ושמרים במים חמים בקערה גדולה; לתת לעמוד 5 דקות. מערבבים יוגורט, זרעי קימל, מלח ופלפל.
מוסיפים ביצה; מערבבים היטב עם מקצף.
כף קלה נמרחת לתוך כוסות מדידה יבשות, ורמה עם סכין.
מוסיפים 2 כוסות קמח לחם וקמח שיפון לתערובת שמרים, 1 כוס בכל פעם, ערבוב עד צורות בצק רך. מערבבים בצל קצוץ. להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות. ללוש עד חלק וגמיש (כ 8 דקות); להוסיף מספיק של קמח שנותר, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים (הבצק ירגיש דביק).
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 45 דקות או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות שתי אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.) אגרוף בצק למטה; לכסות ולתת לנוח 5 דקות.
עם ידיים מקורנות, ללוש בצק 5 פעמים. צורה לתוך כיכר עגול 7 אינץ'.
מניחים כיכר על תבנית אפייה גדולה מכוסה בנייר אפייה. לכסות ולתת לעלות 30 דקות או עד הוכפל בגודל. בצע 3 חתכים אלכסוניים 1/4 אינץ עמוק על פני החלק העליון של כיכר באמצעות סכין חדה.
שלב 1 כף מים חלמון ביצה; מברשת בעדינות על הבצק.
אופים ב 350 במשך 35 דקות או עד כיכר נשמע חלול כאשר טפח. מגניב על מתלה תיל.