לחם שיפון לחלוטין
לחם שיפון לחלוטין הכנת המתכון לוקחת כ 20 דקות. והוא מספק כ 16 מנות . מנה אחת מכילה 201 קלוריות, 7 גרם של חלבון ו2 גרם של שומן. 37 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם שמרים, מלח, ביצהוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. . מתכונים דומים: לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו אני לגמרי אמרח את זה..
הוראות
מחממים את החלב בסיר קטן עד שהוא בועות, ואז להסיר מן החום.
בקערת ערבוב קטנה, לפזר שמרים בחלב הפושר.
בואו לשבת עד שמנת, על 10 דקות.
יוצקים את תערובת השמרים לתוך קערה גדולה ערבוב.
מערבבים את המולסה, ביצה, 4 כוסות של קמח שיפון, מלח, זרעי קימל. מכסים במגבת לחה, ולתת לעלות במשך 45 דקות.
מערבבים בקמח השיפון שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, עד שהתערובת יוצרת בצק רך; מערבבים היטב לאחר כל תוספת. (ייתכן שלא תצטרך להוסיף את כל קמח שיפון.) להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות, ללוש עד חלק וגמיש, על 8 דקות. שמן קל קערה גדולה ערבוב, מניחים את הבצק בקערה, ולהפוך מעיל עם שמן. מכסים במטלית לחה, ולשים במקום חם לעלות עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
מאטים את הבצק, והופכים אותו על משטח מקורנן קלות. מחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות, ויוצרים לככרות לחם.
מניחים את הכיכרות לשתי מחבת כיכר משומנת קלות 9x5 אינץ. מכסים את הכיכרות עם מטלית לחה, ולתת לעלות עד הוכפל נפח, כ 40 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש 350 מעלות F (175 מעלות C) במשך כ 30 דקות, או עד העליון הוא חום זהוב התחתון של כיכר נשמע חלול כאשר טפח.