לחם שיפון מהעולם הישן
גשו לסופר וקנו שמרים מהירים, זרעי קימל, חמאה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -50 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם שיפון מהעולם הישן.
הוראות
בקערה גדולה, לערבב 1 1/2 כוסות של קמח כל המטרה, פירה (יבש), סוכר חום, מלח, 3/4 כפית זרע קימל ואת השמרים. בסיר 1 ליטר, חמאה חום, מים ושמן על חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד חם מאוד (120°F עד 54°); מערבבים לתוך תערובת תפוחי אדמה עד מעורבב. מערבבים בקמח שיפון ומספיק קמח לכל מטרה כדי להפוך את הבצק לקל לטיפול.
מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות; מגלגלים בעדינות בקמח למעיל. ללוש על 8 דקות או עד חלקה קפיץ. גריז קערה גדולה עם ספריי קיצור או בישול.
מניחים את הבצק בקערה, הופכים את הבצק לשמן את כל הצדדים. מכסים; בואו לעלות במקום חם על 1 שעה או עד הבצק הוכפל בגודל. (אם באמצעות שמרים פועלים מהר, לא נותנים לעלות 1 שעה; לכסות ולתת לנוח על משטח מקומח 10 דקות.)
גריז גיליון עוגיות גדול עם ספריי קיצור או בישול; מפזרים קמח תירס.
רול בצק לתוך חבל, על 3 אינץ 'עבה 25 אינץ' ארוך. תלתל בצק לצורת סליל; טאק מסתיים תחת.
מניחים על גיליון עוגיות. מכסים; בואו לעלות במקום חם 30 עד 45 דקות או עד הבצק הוכפל בגודל.
מברישים מים מעל הבצק; מפזרים קמח תירס וזרע קימל נוסף.
אופים 23 עד 28 דקות או עד כיכר הוא חום זהוב נשמע חלול כאשר טפח.
הסר גיליון עוגיות כדי מתלה קירור; מגניב.