צריך לחם צמחוני? לחם שיפון שבדי II יכול להיות מתכון אדיר לנסות. מתכון זה מספק 3 מנות. עם 2783 קלוריות, 64 גרם חלבון ו 31 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %57 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. . מתכון זה אופייני למטבח הסקנדינבי. אם יש לך דבש, קמח, זרעי קימל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-40 דקות. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם שיפון שוודי (מתכונים דומים).
הוראות
1
בקערה קטנה, להמיס את השמרים במים חמים (110 מעלות F).
מרכיבים שתצטרך
מים
שמרים
ציוד שתשתמש בו
קערה
2
בואו לשבת עד שמנת, על 10 דקות.
3
יוצקים את המים החמים בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הדבש, מלח, סוכר, גרידת תפוזים, זרעי קימל וחמאה; מערבבים בקצרה.
מרכיבים שתצטרך
זרעי קימל
גרידה כתומה
חמאה
דבש
סוכר
מים
מלח
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבוב
4
בואו מגניב לפושר.
5
שלב את תערובת השמרים עם תערובת תפוז דבש. מערבבים בקמח השיפון.
מרכיבים שתצטרך
קמח שיפון
כתום
דבש
שמרים
6
מערבבים את קמח הלחם, 1/2 כוס בכל פעם, עד הבצק מגיע יחד. להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות ללוש עד חלקה וגמישה, כ 8 דקות. שמן קל קערה גדולה ערבוב.
מרכיבים שתצטרך
קמח לחם
בצק
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבוב
7
מניחים את הבצק בקערה ולהפוך מעיל עם שמן. מכסים במגבת לחה ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל נפח, על 1 שעה. בינתיים, גריז קל שלוש מחבתות כיכר 9x5 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
בצק
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת כיכר
קערה
8
להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות ולחלק לשלושה חלקים שווים. יוצרים כל פיסה לתוך כיכר ומניחים במחבתות מוכנות. מכסים עם מטלית לחה ולתת לעלות עד הוכפל נפח, כ 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
מרכיבים שתצטרך
בצק
ציוד שתשתמש בו
תנור
9
אופים ב 350 מעלות F (175 מעלות C) במשך 40 עד 50 דקות, או עד החלק העליון של כיכרות הם זהובים ואת תחתית נשמע חלול כאשר טפח.