לחם תפוחים עם זיגוג קרמל
תמיד כיף שיש עוד מתכון של לחם, אז תנו הזדמנות ל לחם תפוח מזוגג קרמל. והוא יספק כ 24 מנות. מנה אחת מכילה 191 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון, שמן צמחי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו-55 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו עוגת תפוחים מזוגגת קרמל, עוגת תפוחים עם זיגוג קרמל, ו לחם קוף עם זיגוג קרמל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 177°. תחתית גריז רק של 2 (8x4 אינץ') מחבתות עם ספריי בישול או קיצור.
בקערה גדולה, מערבבים יחד תפוחים, 1 כוס סוכר חום, חלב חמאה, שמן וביצים. מערבבים במרכיבי הלחם הנותרים רק עד לחלחלים מרכיבים יבשים.
אופים 45 עד 55 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב 10 דקות על מתלה קירור. לשחרר צדדים של כיכרות מחבתות; להסיר מחבתות ולמקם את הצדדים העליון על מתלה קירור. מגניב לגמרי, בערך 1 שעה.
בסיר 1 ליטר, להמס חמאה על חום בינוני. מערבבים 1/4 כוס סוכר חום.
חום לרתיחה, ערבוב כל הזמן; להפחית את החום לנמוך. להרתיח ומערבבים 2 דקות. מערבבים בחלב.
חום לרתיחה; להסיר מחום. קריר לפושר, כ -30 דקות.
בהדרגה מערבבים אבקת סוכר לתוך תערובת זיגוג.
מניחים סיר של זיגוג בקערה של מים קרים. הכה עם כף עד חלקה ורזה מספיק כדי לטפטף. אם זיגוג הופך נוקשה מדי, מערבבים בחלב נוסף, 1/2 כפית בכל פעם, או לחמם על אש נמוכה, ערבוב כל הזמן.
טפטוף זיגוג מעל כיכרות לחם. לעטוף בחוזקה ולאחסן בטמפרטורת החדר עד 4 ימים, או לקרר עד 10 ימים.