לחמניות לבנדר מתוקות
תמיד כיף שיש עוד מתכון של ארוחת בוקר, אז תנו הזדמנות ל ביסקוויטים לבנדר מתוק. מתאים ל-16 מנות. מנה אחת מכילה 249 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 11 גרם שומן. מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. גשו לסופר וקנו אבקת אפייה, סוכר מגורען, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לחמניות לימון ולבנדר, לבנדר ואגוזי מלך קלויים, ו לחמניות לבנדר ווניל שעועית (מתכונים דומים).
הוראות
Arrange racks in upper and lower thirds ofoven; preheat to 218°. Line 2 baking sheetswith parchment paper.
Whisk 3 cups flourand next 5 ingredients in a large bowl.
Addbutter; rub in with your fingers until mixtureresembles coarse meal.
Whisk 1 cup buttermilk, zest, and vanillain a small bowl.
Add wet ingredients to dryingredients. Stir until shaggy dough forms.
Transfer to a lightly floured surface;knead until dough forms, about 5 turns.Pat into a 10x6" rectangle. Halve doughlengthwise.
Cut each half crosswise into4 squares.
Cut each square diagonally inhalf into 2 triangles. Divide between bakingsheets.
Brush with 2 tablespoons buttermilk.
Sprinkle with sanding sugar.
Bake until scones are golden and a testerinserted into the center comes out clean,13-15 minutes.
Transfer to wire racks; let cool.
Serve warm or at room temperaturewith lemon curd.