לחמניות לימון מדהימות.
גשו לסופר וקנו קמח, סודה לשתייה, חלב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. . נסו לחמניות מוקה שוקולד לבן מדהימות, חטיפי לימון למיקרוגל מדהימים, ו לחמניות חמוציות לימון עם זיגוג לימון (פחמימות נמוכות) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
מערבבים קמח, סוכר לבן, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח בקערה.
חותכים חמאה קרה עם בלנדר מאפה עד תערובת דומה פירורים גס.
להקציף חלב, 3 כפות מיץ לימון, גרידת לימון, וחומץ בקערה קטנה ומערבבים לתוך תערובת קמח עד לחלח; להתברר על משטח מקומח קלות.
ללוש בצק בקצרה עבור 5 או 6 סיבובים. לטפוח או לגלגל בצק החוצה לתוך סיבוב 1 אינץ ' עבה.
חותכים ל 10 טריזים ולסדר על תבנית אפייה עוזב 1 אינץ ' בין כל טריז.
אופים בתנור שחומם מראש עד הקצוות התחתונים הם שזופים קלות, 11 עד 14 דקות. אפשר לחמניות להתקרר במשך 15 דקות.
בעוד ביסקוויטים מתקררים, מערבבים סוכר, חמאה מומסת, 2 1/2 כף מיץ לימון, ותמצית וניל בקערה עד חלקה. מערבבים מים לתערובת סוכר, 1 כף בכל פעם, עד שהתערובת מטפטפת בקלות.
טפטוף זיגוג מעל לחמניות חמות.