לפת מרוסקת ומרווה
אם יש לך חמאה, שאלוט, חלב, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. הכנת המנה לוקחת כ 50 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. מתכונים דומים: לפת מרוסקת ומרווה, מרווה-גזר קלוי לפת, ו לפת מייפל ומרווה צלויה + גזר.
הוראות
מוסיפים את הלפת ותפוחי האדמה לסיר גדול של מים מלוחים קרים. מביאים לרתיחה, ואז להפחית לרתיחה ומבשלים עד רך ועדין, על 20 דקות.
בסיר קטן, מוסיפים את החמאה על חום בינוני-גבוה. לאחר נמס קצף, להוסיף את שאלוט, מרווה, לטגן עד שאלוט הוא רך, המרווה הוא ריחני, החמאה מתחילה חום. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. (זה יהיה להחדיר את החלב עם טעם מרווה.)
מסננים את הלפת ותפוחי האדמה במסננת בכיור.
מוסיפים את הלפת ותפוחי האדמה בחזרה לסיר שהם בישלו בו.
מוסיפים את החלב החם ומעכים בערך את הירקות. אם אתה מעדיף מרקם חלק יותר, להשתמש בבלנדר טבילה מחית עד חלקה משיי. טעם לתיבול, להוסיף מלח ופלפל.