מאפינס אוכמניות-Streusel (קמח מחיטה מלאה לבן)
מאפינס אוכמניות-Streusel (קמח חיטה מלאה לבן) עשוי להיות רק ארוחת הבוקר אתה מחפש. מנה זו מכילה סביב 3 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 189 קלוריות. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חמאה, קינמון טחון, קמח זהב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו מאפינס אוכמניות מלא חיטה ושקדים עם ציפוי Streusel, מאפינס בננה שבב שוקולד (קמח מחיטה מלאה לבן), ו אוכמניות-מאפינס Streusel שוקולד לבן (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל-400F. גריז ישבנים רק של 12 כוסות מאפין בגודל רגיל עם קיצור או ספריי בישול, או מניחים כוס אפייה נייר בכל כוס מאפין.
בקערה קטנה, לערבב 1/4 כוס קמח, סוכר חום וקינמון.
חותכים 2 כפות חמאה קרה, באמצעות בלנדר מאפה (או משיכת סכינים דרך החומרים בכיוונים מנוגדים), עד מתפורר. תניח בצד.
בקערה גדולה, להכות חלב, חמאה מומסת וביצה עם מזלג או להקציף עד מעורב היטב. מערבבים 1 1/2 כוסות קמח, סוכר מגורען, אבקת אפייה ומלח בבת אחת רק עד הקמח הוא רטוב (הבלילה תהיה גבשושי). מקפלים באוכמניות. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין כוסות מאפין; מפזרים כל אחד עם streusel.
אופים 20 עד 25 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי. אם אפוי במחבת משומנת, לתת לעמוד על 5 דקות במחבת, ולאחר מכן להסיר מן המחבת כדי מתלה קירור; אם אפוי כוסות אפייה נייר, מיד להסיר מחבת כדי מתלה קירור.