מוח ברוטב שרי
מוח ברוטב שרי יכול להיות מתכון טוב להרחיב את רפרטואר הרוטב שלך. מנה אחת מכילה 298 קלוריות, 25 גרם חלבון ו 17 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו מוחות עגל, מלח, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו עוף ברוטב שרי-סויה, מוחות מגואלים בדם, ו מוחות אפויים (מתכונים דומים).
הוראות
לשטוף את המוח ביסודיות במים קרים; להסיר בזהירות קרום.
מערבבים קמח, חרדל, מלח ופלפל; מחפר בתערובת קמח, ציפוי היטב. תניח בצד.
בצל מטוגן ופלפל ירוק בשמן חם בתנור הולנדי גדול עד למכרז.
מוסיפים מוחות ומבשלים עד להשחמה, הופכים בעדינות לחומים מכל הצדדים.
בהדרגה להוסיף 1/2 כוס חצי חצי. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות.
מערבבים חצי וחצי הנותרים, גבינת פרמזן, ושרי.
יוצקים על תערובת המוח; לבשל 5 דקות נוספות על אש נמוכה.
מגישים מיד מעל נקודות טוסט, אם תרצה.