קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות4
ציון בריאות43
מגזין

מולוקיה (בסגנון מצרי)

מולוקיה (בסגנון מצרי)
מולוקיה (מצרית: Molokhia) הוא סגנון מצרי. ללא גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 425 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. גשו לסופר וקנו אורז מצרי עם גרגרים קצרים, מיץ לימון, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו ירקות מצריים מטוגנים עם עוף פריך (מולוקיה מצרית), ארוחת ערב הלילה: Ful Medames (שעועית ארוחת בוקר בסגנון מצרי), ו עוף מצרי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מוסיפים את העוף, הבצל, הל, קינמון, מלח עלה דפנה ומים לסיר המניות כי הוא רק גדול מספיק כדי להחזיק את העוף. העוף צריך להיות שקוע לחלוטין. מכסים ומביאים לרתיחה, ואז מסירים את המכסה ומורידים כל חלאה המצטברת על פני השטח. שמור ברפרוף עד אין יותר קצף מתקרב. להפוך את החום למטה כדי מבשלים, ומבשלים את העוף במשך 20 דקות. כדי להפוך את הטאקליה, לשלב את השום, כוסברה ושמן זית ומלח ומחית יחד לתוך ממרח. הכן את molokhia, על ידי הסרת העלים מן הגבעולים, ולאחר מכן לשטוף ביסודיות כדי להסיר את חצץ כי מצטבר על העלים. השתמש mezzaluna או סכין השף כדי לרכך את העלים. אתה יכול גם לשים את העלים במעבד מזון ודופק.כאשר העוף נעשה, להעביר אותו לקערה באמצעות מלקחיים ולכסות את העוף בניילון נצמד כדי למנוע ממנו להתייבש.לשטוף ביסודיות את האורז ולבשל אותו על פי הכיוון על החבילה, אבל להחליף את מלאי העוף למים. כשהאורז במרחק של 15 דקות מהתבשיל, מחממים את התנור ל-230 מעלות צלייה (450 מעלות צלייה) ומתפשטים כ-1/3 מהעור של העוף, מפזרים מלח ומניחים את העוף על צלייה.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
נייר אורזנייר אורז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
בשר טחוןבשר טחון
כפית אחת של תערובת תיבול סאזוןכפית אחת של תערובת תיבול סאזון
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
שפים סכיןשפים סכין
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
שעועית קנלוני, סחוטהשעועית קנלוני, סחוטה
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק
2
אופים את העוף במשך 15 דקות, או עד העור הוא חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק
3
הוסף חצי מtaqliya שנותר לסיר. מטגנים את התערובת עד ריחני משחימים.
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
4
הוסף 1 1/2 כוסות של ציר עוף שמור יחד עם מולוקיה טחון. מבשלים בעדינות, ערבוב מדי פעם עד molokhia מבושל (כ 10-15 דקות). אם אתה אוהב את מדלל molokhia שלך, להוסיף יותר ציר עוף. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
5
מוסיפים את הטאקליה הנותרת למחבת טיגון קטנה יחד עם 2 כפות של גהי. מטגנים עד השום יש השחמה.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
גיגי
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
מוסיפים את מיץ הלימון למולוקיה ומערבבים אותו. כדי לשרת, לשים את האורז במגש גדול. חותכים את העוף לחתיכות ומניחים אותו על האורז.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
7
מגישים את מולוקיה בקערה נפרדת לשפוך על האורז והעוף.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות