מולוקיה (בסגנון מצרי)
מולוקיה (מצרית: Molokhia) הוא סגנון מצרי. ללא גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 425 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. גשו לסופר וקנו אורז מצרי עם גרגרים קצרים, מיץ לימון, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו ירקות מצריים מטוגנים עם עוף פריך (מולוקיה מצרית), ארוחת ערב הלילה: Ful Medames (שעועית ארוחת בוקר בסגנון מצרי), ו עוף מצרי (מתכונים דומים).
הוראות
מוסיפים את העוף, הבצל, הל, קינמון, מלח עלה דפנה ומים לסיר המניות כי הוא רק גדול מספיק כדי להחזיק את העוף. העוף צריך להיות שקוע לחלוטין. מכסים ומביאים לרתיחה, ואז מסירים את המכסה ומורידים כל חלאה המצטברת על פני השטח. שמור ברפרוף עד אין יותר קצף מתקרב. להפוך את החום למטה כדי מבשלים, ומבשלים את העוף במשך 20 דקות. כדי להפוך את הטאקליה, לשלב את השום, כוסברה ושמן זית ומלח ומחית יחד לתוך ממרח. הכן את molokhia, על ידי הסרת העלים מן הגבעולים, ולאחר מכן לשטוף ביסודיות כדי להסיר את חצץ כי מצטבר על העלים. השתמש mezzaluna או סכין השף כדי לרכך את העלים. אתה יכול גם לשים את העלים במעבד מזון ודופק.כאשר העוף נעשה, להעביר אותו לקערה באמצעות מלקחיים ולכסות את העוף בניילון נצמד כדי למנוע ממנו להתייבש.לשטוף ביסודיות את האורז ולבשל אותו על פי הכיוון על החבילה, אבל להחליף את מלאי העוף למים. כשהאורז במרחק של 15 דקות מהתבשיל, מחממים את התנור ל-230 מעלות צלייה (450 מעלות צלייה) ומתפשטים כ-1/3 מהעור של העוף, מפזרים מלח ומניחים את העוף על צלייה.
אופים את העוף במשך 15 דקות, או עד העור הוא חום זהוב.
הוסף חצי מtaqliya שנותר לסיר. מטגנים את התערובת עד ריחני משחימים.
הוסף 1 1/2 כוסות של ציר עוף שמור יחד עם מולוקיה טחון. מבשלים בעדינות, ערבוב מדי פעם עד molokhia מבושל (כ 10-15 דקות). אם אתה אוהב את מדלל molokhia שלך, להוסיף יותר ציר עוף. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מוסיפים את הטאקליה הנותרת למחבת טיגון קטנה יחד עם 2 כפות של גהי. מטגנים עד השום יש השחמה.
מוסיפים את מיץ הלימון למולוקיה ומערבבים אותו. כדי לשרת, לשים את האורז במגש גדול. חותכים את העוף לחתיכות ומניחים אותו על האורז.
מגישים את מולוקיה בקערה נפרדת לשפוך על האורז והעוף.