קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות4
ציון בריאות43
מגזין

מולוקיה (בסגנון מצרי)

מולוקיה (בסגנון מצרי)
מולוקיה (מצרית: Molokhia) הוא סגנון מצרי. ללא גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 425 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. גשו לסופר וקנו אורז מצרי עם גרגרים קצרים, מיץ לימון, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו ירקות מצריים מטוגנים עם עוף פריך (מולוקיה מצרית), ארוחת ערב הלילה: Ful Medames (שעועית ארוחת בוקר בסגנון מצרי), ו עוף מצרי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מוסיפים את העוף, הבצל, הל, קינמון, מלח עלה דפנה ומים לסיר המניות כי הוא רק גדול מספיק כדי להחזיק את העוף. העוף צריך להיות שקוע לחלוטין. מכסים ומביאים לרתיחה, ואז מסירים את המכסה ומורידים כל חלאה המצטברת על פני השטח. שמור ברפרוף עד אין יותר קצף מתקרב. להפוך את החום למטה כדי מבשלים, ומבשלים את העוף במשך 20 דקות. כדי להפוך את הטאקליה, לשלב את השום, כוסברה ושמן זית ומלח ומחית יחד לתוך ממרח. הכן את molokhia, על ידי הסרת העלים מן הגבעולים, ולאחר מכן לשטוף ביסודיות כדי להסיר את חצץ כי מצטבר על העלים. השתמש mezzaluna או סכין השף כדי לרכך את העלים. אתה יכול גם לשים את העלים במעבד מזון ודופק.כאשר העוף נעשה, להעביר אותו לקערה באמצעות מלקחיים ולכסות את העוף בניילון נצמד כדי למנוע ממנו להתייבש.לשטוף ביסודיות את האורז ולבשל אותו על פי הכיוון על החבילה, אבל להחליף את מלאי העוף למים. כשהאורז במרחק של 15 דקות מהתבשיל, מחממים את התנור ל-230 מעלות צלייה (450 מעלות צלייה) ומתפשטים כ-1/3 מהעור של העוף, מפזרים מלח ומניחים את העוף על צלייה.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
בשר טחוןבשר טחון
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
(או או רגיל)(או או רגיל)
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
שפים סכיןשפים סכין
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
2
אופים את העוף במשך 15 דקות, או עד העור הוא חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
3
הוסף חצי מtaqliya שנותר לסיר. מטגנים את התערובת עד ריחני משחימים.
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
הוסף 1 1/2 כוסות של ציר עוף שמור יחד עם מולוקיה טחון. מבשלים בעדינות, ערבוב מדי פעם עד molokhia מבושל (כ 10-15 דקות). אם אתה אוהב את מדלל molokhia שלך, להוסיף יותר ציר עוף. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
5
מוסיפים את הטאקליה הנותרת למחבת טיגון קטנה יחד עם 2 כפות של גהי. מטגנים עד השום יש השחמה.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
גיגי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
6
מוסיפים את מיץ הלימון למולוקיה ומערבבים אותו. כדי לשרת, לשים את האורז במגש גדול. חותכים את העוף לחתיכות ומניחים אותו על האורז.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
7
מגישים את מולוקיה בקערה נפרדת לשפוך על האורז והעוף.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך