נורי אהי עם רוטב סויה-חרדל-פורט
אם יש לכם טונה אהי, חומץ בלסמי, רוטב סויה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב חומץ בלסמי אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,גלידת תות רזה כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון 61% המנה הזו מוצקה. נסו פילה מיניון עם רוטב פורט וחרדל, פילה מיניון עם רוטב פורט וחרדל, ו סטייק ניו-יורק צלוי עם רוטב חרדל פורט-יין (מתכונים דומים).
הוראות
מקציפים יחד חרדל ורוטב סויה בקערה קטנה. להביא חומץ, יין אדום, פורט לרתיחה בסיר על חום בינוני גבוה. מבשלים 10 דקות או עד הנוזל מצטמצם 1/2 כוס. להפחית את החום בינוני נמוך; להוסיף תערובת חרדל ושמנת. מבשלים 3 דקות, ערבוב מדי פעם. להפחית את החום נמוך; להקציף בחמאה, 1 חתיכה בכל פעם.
יוצקים דרך מסננת רשת בסדר לתוך קערה; להתחמם.
לעבד נורי furikake במעבד מזון עד הקרקע דק.
חותכים דגים לתוך 6 (2" x 2" x 8") חלציים.
מורחים שכבה דקה של מיסו על כל חלציים; לדלות באדמה נורי furikake.
חום 1 כף שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה עד חם.
הוסף 2 חלציים טונה, ומבשל 1 עד 2 דקות בכל צד או במידה הרצויה של doneness. חזור עם שאריות שמן וטונה. פורסים דגים, מגישים עם רוטב.
נורי פוריקאקה (ביפנית: Nori furikake) היא תערובת תיבול יפנית הכוללת אצות ושומשום, ובדרך כלל מעודדת אורז, מרקים, פסטה וביצים.