ניוקי בטטה עם חמאה חומה של קינמון מייפל
ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, לקטו אובו וראשוני עם 8 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 4 גרם חלבון , 14 גרם שומן ובסך הכל 250 קלוריות . תמורת 75 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 48 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. זהו מתכון במחיר סביר מאוד לחובבי האוכל הים תיכוני. אם יש לכם מלח, סירופ מייפל, עלי מרווה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . זה עובד היטב בתור מזנון. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 42% , שהוא מוצק. מתכונים דומים: ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , וניוקי בטטה עם חמאה חומה ומרווה .
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
לניוקי: מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מחוררים את הבטטה עם מזלג.
אופים את הבטטות עד שהם רכים ומבושלים לגמרי, בין 40 ל-55 דקות, תלוי בגודל. מצננים מעט.
חותכים לשניים וגורפים את הבשר לקערה גדולה. מועכים את הבטטות ומעבירים לכוס מדידה גדולה כדי לוודא שהבטטה מדדה כ-2 כוסות.
מעבירים את הפירה הבטטה בחזרה לקערה הגדולה.
מוסיפים את גבינת הריקוטה, המלח, הקינמון והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, 1/2 כוס בכל פעם עד שנוצר בצק רך. מקמחים קלות משטח עבודה ומניחים את הבצק בכדור על משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.
מגלגלים כל כדור לחבל ברוחב 1 אינץ'.
חותכים כל חבל לחתיכות בגודל 1 אינץ'.
מגלגלים את הניוקי על שיניים של מזלג.
מעבירים את הניוקי שנוצרו לתבנית אפייה גדולה. ממשיכים עם הניוקי הנותר.
בינתיים מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה על אש גבוהה.
מוסיפים את הניוקי ב-3 קבוצות ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין יציב לביס, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 עד 6 דקות.
מסננים את הניוקי בעזרת כף מחוררת על תבנית עם נייר אפייה. אוהלו בנייר כסף לשמירה על החום וממשיכים עם הניוקי הנותר.
לרוטב החמאה החומה: בזמן שהניוקי מתבשלים ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מוסיפים את עלי המרווה. ממשיכים לבשל, מערבבים את החמאה מדי פעם, עד שהקצף שוכך ומוצקי החלב מתחילים להשחים.
מסירים את המחבת מהאש. מערבבים פנימה את הקינמון, סירופ המייפל, המלח והפלפל. זהירות, התערובת תבעבע. מערבבים בעדינות את התערובת. כשהבועות שוככות, זורקים את הניוקי המבושלים בחמאה החומה.
מעבירים את הניוקי לכלי הגשה ומגישים מיד.
יין מומלץ: קיאנטיname, ורדיקיו., Trebbiano
ניתן לשלב ניוקי עם קיאנטי, ורדיצ'יו וטרביאנו. האיטלקים יודעים אוכל והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקיים שמשתלבים היטב עם דגים ובשר לבן, בעוד קיאנטי הוא אדום איטלקי נהדר למנות כבדות ונועזות יותר. Famille Vincent Cremant de Bourgogne עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-24 דולר לבקבוק.
![Famille Vincent Cremant de Bourgogne]()
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
מענבי השרדונה נוצץ זה מעניק ברית לרעננות, גוף וחלקות. הקרמנט ברוט יבש ומציע בועות עדינות (1.5 מיליון/30 דקות - ספרנו אותן אבל אתם לא חייבים להאמין לי בשביל זה!), רמזים לפרחים באף, פריכים ופירותיים בחך. זוהי קלאסיקה נהדרת לכל אירוע חגיגי.