נפוליאון גבינת אפרסק ועזים
צריכים תוספת ללא גלוטן, צמחונית לקטו אובו ותוספת ראשונית ? נפוליאון גבינת אפרסק ועזים יכול להיות מתכון אדיר לנסות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 7 גרם חלבון , 17 גרם שומן ובסך הכל 335 קלוריות . מתאים ל-6 מנות. תמורת $2.75 למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם דבש, גרידת תפוז, גבינת עיזים וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-10 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 28% , וזה די גרוע. נפוליאון גבינת סלק ועיזים , נפוליאון גבינת סלק ועיזים ונפוליאון גבינת סלק ועיזים דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים 2 1/2 כוסות מים, את החמאה וההל בסיר בינוני על אש בינונית רק עד לרתיחה.
מוסיפים את האפרסקים, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהאפרסקים רכים מאוד אך לא מתפרקים, 25 עד 30 דקות. מצננים בנוזל כ-15 דקות ולאחר מכן מסננים ומצננים את הפירות לטמפרטורת החדר. (ניתן לעשות זאת גם כמה שעות קדימה וניתן להשאיר את האפרסקים בנוזל עד שהם מוכנים להרכבה.)
מערבבים את גבינת העיזים עם השמנת, הדבש וגרידת התפוז בקערה קטנה.
להרכבה, מייבשים את האפרסקים בנייר סופג אם הם רטובים מאוד ומניחים 6 על צלחת הגשה גדולה. מעל כל אפרסק מעט מתערובת הגבינות, פזרת פיסטוקים ועוד אפרסק, ואחריו עוד גבינה ופיסטוקים ושלישי אפרסק.
מקשטים כל נפוליאון בטפטוף דבש, עוד קצת פיסטוקים וזילוף קל של גרידת תפוז ומלח ים, אם משתמשים בו.