סופגנייה (סופגניות)
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תבלין, אז תנו הזדמנות ל Sufganiyot (סופגניות ג'לי). והוא יספק כ 20 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן,, מתכון צמחוני יש 187 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 15 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם ריבה כגון פטל, חמאה, סוכר מגורעןוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חנוכה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: סופגנייה (סופגניות חנוכה), סופגניית חנוכה / סופגנייה, ו סופגנייה חנוכה (סופגניות).
הוראות
בקערה קטנה, לטאטא את הסוכר 1 כפית לתוך המים החמים עד מומס.
לטאטא בשמרים עד מומס. להפריש להוכחה. התערובת תקבל קצף. אם המטבח שלך חם, התערובת עשויה קצף במהירות-לצפות בו כדי לוודא שהוא לא להציף את הקערה.
בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח הרב-תכליתי, מלח, מסטיק xanthan, אבקת אפייה ו-1/4 כוס / 50 גרם של הסוכר.
בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף ההנעה, להכות את הביצה, חמאה, תערובת שמרים על מהירות נמוכה במשך כמה שניות כדי לשלב.
מוסיפים את תערובת הקמח ומכים במשך כמה שניות לשלב. הגדל את המהירות לגבוה והכה במשך 3 דקות יותר.
משמנים קערה גדולה בשמן. לגרד את הבצק לתוך הקערה משומנת לכסות עם ניילון נצמד.
תן את הבצק לעמוד במקום חם, ללא טיוטה עד כמעט כפול בתפזורת, על 1 שעה.
באבק ליברלי פני השטח המתגלגלים שלך עם קמח טפיוקה. קו שני גליונות עוגיות עם נייר שעווה. אלה יהיו מגשי ההחזקה שלך לבצק החיתוך.
מניחים את הבצק על פני השטח המשוריין ואבק עם קמח טפיוקה. מגלגלים בעדינות את הבצק לכ 1/8 ב/6 מ " מ עבה. עם 2 1/4-ב/5.75 ס " מ חותך עוגיות, לחתוך כמה שיותר סיבובים ככל האפשר, טובל את חותך לתוך קמח טפיוקה לפני כל חתך. עם מרית טבול קמח טפיוקה, לאסוף את הסיבובים ולמקם על הסדינים מוכנים, מרווחים אותם לפחות 1 ב/2.5 ס " מ זה מזה. קמח את הידיים שלך עם טפיוקה קמח, לאסוף את הבצק הנותר, ולמעוך אותו כמה פעמים כדי להחליק אותו, ואז לחזור על התהליך עד שכל הבצק משמש. נסה לעשות את זה בכמה קבוצות שאתה יכול. זה בסדר אם לחלק מהסיבובים האחרונים יש כמה קפלים. אתה צריך לכוון 40 סיבובים (אתה צריך כמות אפילו).
באמצעות מברשת מאפה, לצחצח את קמח טפיוקה ככל שתוכל מן הסיבובים לחתוך.
מניחים 1/4 כפית ריבה במרכז מחצית הסיבובים. עם אצבע טבולה במים, להרטיב את הבצק סביב הריבה. הגדר עגול רגיל על גבי כל סיבוב מכוסה ריבה. לחץ על הקצוות כדי לאטום, ואז לדחוף את הקצוות לכיוון המרכז כך שכל סופגנייה היא שמנה ורכה. ייתכן גם רוצה להביא את חותך עוגיות סביב המערכת של כל סופגנייה לחתוך כל בצק נוסף בולט מן המעגל כדי לאטום עוד יותר את הצדדים.
בואו הסופגניות לעמוד במקום חם, ללא טיוטה עד שהם נפוחים וכפול בתפזורת, על 1 שעה.
כ -30 דקות לפני הסופגניות עלו באופן מלא, יוצקים 3 עד 4 ב / 7.5 עד 10 ס " מ של שמן לתוך עמוק, תחתית כבדה 2-qt/2-l סיר.
חום מעל חום בינוני-גבוה עד השמן מגיע 375°f / 190°C על מדחום ממתקים. הכינו מגשים אחד או שניים עם מגבות נייר.
באמצעות מרית, בזהירות להוריד את הסופגניות לתוך שמן חם. מבשלים רק סופגניות רבות ככל שיתאימו בנוחות במחבת שלך, ומאפשר קצת מקום ביניהם, כך שהם יכולים לטגן את כל הדרך מסביב. כפי שאתה מניח את הסופגניות בשמן, השמן יתחיל קצף—זה אומר כי הסופגניות מבשלים. מטגנים את הסופגניות עד חום בצד אחד, כ -40 שניות, ולאחר מכן להפוך ומטגנים עד הסופגניות חומות בצד השני, ונפוח וזהוב, כ -20 שניות. עם מלקחיים, להסיר את הסופגניות מן השמן ולמקם על מגבות נייר כדי לנקז. אפשר לשמן לחזור ל 191° / 190°C, וחזור עד שכל הסופגניות מטוגנות. הקפד לפקח על השמן כך שהטמפרטורה נשארת קבועה; ייתכן שיהיה עליך להתאים את החום כמו שאתה מטגן כל אצווה. אתה לא רוצה את השמן ללכת מעל380/193°C, כי הסופגניות יישרפו לפני שהם מבושלים דרך.
הגדר מתלה תיל מעל גיליון עוגיות.
מניחים את שארית 1/2 כוס/100 גרם סוכר בקערה. מגלגלים בעדינות כל סופגנייה חמה בסוכר עד מצופה. להגדיר על המדף להתקרר לחלוטין.
סופגניות שנעשו עם בצק yeasted נאכלים הטוב ביותר ביום שהם מטוגנים. תכין רק כמה שאתה מתכנן לאכול באותו יום. ניתן לאחסן את הבצק במקרר עד 2 ימים.
Reprinted with permission from Gluten-Free Baking for the Holidays by Jeanne Sauvage, © 2012 Chronicle Books