סופלה לימון
זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. עם כפית ציון של 32% המנה הזאת לא כל כך מרהיבה. נסו סופלה לימון, סופלה לימון, ו סופלה לימון (מתכונים דומים).
הוראות
ציוד מיוחד: שישה 8-אונקיה ramekins
מחממים התנור ל 400 מעלות F.
ממיסים 2 כפות חמאה בסיר קטן.
מברשת בתוך ramekins עם חמאה ולאחר מכן אבק עם סוכר. שמור את ramekins במקרר.
ממיסים את 2 כפות הנותרים חמאה בסיר ומוסיפים את הקמח. מבשלים 1 עד 2 דקות ומקציפים בחלב ומוסיפים סוכר 3/4 כוס. מבשלים 2 עד 3 דקות.
מקציפים בחלמונים, 1 בכל פעם.
מוסיף את מיץ לימון גרידה ושמורה.
שים את החלבונים וקורט של מלח בקערת ערבוב. עם מערבל חשמלי, להכות את החלבונים ביצה עד פסגות נוקשות.
באמצעות מרית גומי, לגרוף שליש החלבונים ביצה לתוך תערובת הלימון. בעדינות ובמהירות לקפל את הלבנים. חזור על תהליך זה 2 פעמים נוספות עם הלבנים הנותרים. הקפד כי הלבנים משולבים באופן מלא ואין פסים.
בזהירות כפית את התערובת לתוך ramekins הצונן עד שהם על שלושה רבעים של הדרך מלא. הפעל את האצבע סביב השפה של ramekin כדי לוודא כי הקצוות נקיים.
מניחים את ramekins מלא על מגש הסדין לתוך התנור שחומם מראש.
אופים את הסופלה עד הסופלה עלו ישר וגבוה מעל שולי ramekins, 13 עד 15 דקות.
מגישים מיד, עם קרם אנגלייז.
מניחים את השמנת הכבדה בסיר קטן. לפצל את שעועית וניל למטה בצד אחד לגרד את הזרעים החוצה ולשים אותם בשמנת הכבדה.
מניחים את המחבת על חום בינוני ומביאים אותו לרתיחה.
בעוד הקרם מתחמם, מקציפים יחד את חלמוני הביצה ואת הסוכר שנותר.
כאשר הקרם מגיע לרתיחה, יוצקים חצי ממנו לתוך תערובת ביצה וסוכר, לטאטא אותו ולאחר מכן לשפוך אותו מיד בחזרה לסיר.
מביאים את הרוטב לרתיחה ומיד להסיר אותו מהחום והקור.
יין מומלץ: בורדו, שמפניה, בורדו לבן
בורדו, שמפניה ובורגונדי לבן הן אפשרויות נהדרות לצרפתית. יין צרפתי הוא מגוון בדיוק כמו אוכל צרפתי, אבל אתה כמעט ולא להשתבש עם שמפניה. אם הארוחה שלך דורשת יין לבן, אתה יכול גם לנסות בורגונדי לבן. לאדום, נסה תערובת בורדו אדומה. אתה יכול לנסות Chateau Haut Gaudin בורדו Superieur. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 15 דולר לבקבוק.
![Chateau Haut Gaudin בורדו Superieur]()
Chateau Haut Gaudin בורדו Superieur
עם צבע אודם כהה, יין זה הוא רך, מבטא גמישות רבה ואלגנטיות, עם הערות פירותי להיזכר ענבים בשלים. בקיצור,יין ללוות כל ארוחה בשמחה. בגלל התכונות העיקריות שלה, רעננות ועדינות, מומלץ לשתות בתוך 2 או 3 שנים.