סורבה לימון
אם יש לכם מים מינרליים מוגזים, גרידת לימון, קליפת לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. וזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: אוכמניות-לימון סורבה, סורבה שמן לימון ושמן זית, ו סורבה לימון נענע.
הוראות
בסיר, מערבבים יחד את קליפת לימון חתוך, 1 כוס מים וסוכר. מביאים לרתיחה, ואז להפחית את החום בינוני ומבשלים במשך 5 דקות.
הסר מהחום, ולאפשר להתקרר.
בקנקן או קערה, מערבבים יחד את סירופ הלימון עם קליפת, מיץ לימון ומים מינרליים.
יוצקים לתוך מכונת גלידה, להקפיא על פי הוראות היצרן.
מקשטים כל מנה עם טוויסט של קליפת לימון.
אם אין לכם מכונת גלידה, אתם יכולים להקפיא אותה במיכל גבוה. להקפיא במשך 1 1/2 שעות.
הסר ומערבבים עם מקצף. חזור למקפיא ומערבבים בערך פעם אחת בכל שעה במשך כ 4 שעות. ככל שמערבבים יותר פעמים, יותר אוויר יהיה משולב, וכתוצאה מכך מוצר מוגמר קל יותר.