קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 55 דק.
מנות4
ציון בריאות60
מגזין

סטייק צלע בגריל ויוקה עם ויניגרט שרי

סטייק צלע בגריל ויוקה עם ויניגרט שרי
סטייק צלע בגריל יוקה עם ויניגרט שרי נטול גלוטן, וללא חלב ומספק כ 4 מנות. למנה העיקרית הזו יש 1176 קלוריות, 54 גרם חלבון, ו 46 גרם שומן למנה. המתכון הזה מכסה 46% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. הרביעי ביולי יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. מהכנה לצלחת, המתכון הזה מסתובב 4 שעות ו -55 דקות. גשו לסופר וקנו חרדל דיז'ון, רוטב סויה, חומץ שרי, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש בציפורן הקרקע אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,לחם דלעת כמו קינוח. זה מובא לך על ידי מזוןרשת. נסו סלט סטייק צלע בגריל עם ויניגרט דובדבן טרי, סטייק צלע בגריל סלט קיץ כוסברה ויניגרט ליים, ו סלט סטייק פורטובלו בגריל עם ויניגרט גבינה כחולה (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי להפוך את המרינדה, מוסיפים רוטב סויה וחומץ לבלנדר, להחליף מכסה ולהדליק בלנדר. דרך פתח ההזנה מוסיפים, 1 בכל פעם, את השום, שיני האדמה, הטימין, הפלפל השחור, החרדל והמולסה.
מרכיבים שתצטרך
ציפורן קרקעציפורן קרקע
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
מניחים סטייק אגף בכלי לא מגיב, מוסיפים מרינדה וסטייק מעיל. מכסים ומקררים לפחות 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
3
בזמן שהסטייק כבוש, צולים את השום לדמי-גלאס. מחממים מראש תנור ל 350 מעלות צלזיוס.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
4
חותכים את קצה השורש מקצה ראש השום ומשתמשים בחתיכת נייר אלומיניום כבד כדי לעצב מארז סביב השום כדי לכלול בסיס כדי למנוע ממנו להתהפך.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
5
יוצקים 1 כף שמן זרעי הענבים על השום מקצה השורש כך שהשמן זורם בין הקליפות הניירות לציפורן, ושומר את שאר השמן להקפצת שאלוט. צולים במשך 40 דקות עד 1 שעה, להיות בטוח כדי לפקח על השום לא לשרוף.
מרכיבים שתצטרך
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
6
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
7
להכנת יוקה מרתיחים עד שהם רכים בכמות מספקת של מים לכיסוי.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
קסבהקסבה
8
מסננים היטב, שוטפים ומניחים בצד לזמן קצר. הכינו רוטב על ידי הוספת חומץ, מלח וטימין לבלנדר והוספת שמן הזית בזרם דק איטי דרך פתח ההזנה כשהבלנדר פועל.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
9
מערבבים יוקה עם מספיק רוטב לציפוי ומעבירים למקרר.
מרכיבים שתצטרך
קסבהקסבה
10
מחממים גריל (או משתמשים במחבת גריל).
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
11
מוציאים סטייק מהמרינדה, זורקים מרינדה וצורבים כל צד של הסטייק. מבשלים לרמת האלילות הרצויה ומעבירים לקרש חיתוך כדי לתת לנוח למשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
12
להשלמת הדמי-גלאס, מחממים את כף שמן הענבים שנותרה במחבת על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
עלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדוליםעלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדולים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
13
מוסיפים שאלוט ומקפיצים עד לשקיפות. מתפיחים מחבת עם יין ומאפשרים לרובו להתאדות. בקערה קטנה מקציפים יחד מים ובסיס בקר ומוסיפים לתבנית. סוחטים את שיני השום הקלויות ישירות מעורותיהם לקערה קטנה ומועכים אותם.
מרכיבים שתצטרך
חמוצים שמיר פרוסים דקים בסגנון מעדנייהחמוצים שמיר פרוסים דקים בסגנון מעדנייה
בסיס בקרבסיס בקר
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
14
מוסיפים את השום הקלוי לתבנית ומערבבים עד שהוא משולב עם שאר תכולת התבנית. אפשר להפחית בחצי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, מסירים מהאש ושומרים על חום.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
חמוצים שמיר פרוסים דקים בסגנון מעדנייהחמוצים שמיר פרוסים דקים בסגנון מעדנייה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
15
פורסים סטייק על ההטיה לרצועות בעובי 1/4 אינץ ' ומסדרים על צלחת לצד יוקה. כפית רוטב על סטייק.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
קסבהקסבה
16
מקשטים בפטרוזיליה טחונה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר

מרכיבים

1אוראו ממולאים כפוליםבסיס בקרבסיס בקר1חתיכות טופי הית' ברעם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)2שיני שאלוט, טחוןשיני שאלוט, טחון1אוראו ממולאים כפוליםחרדל דיז'וןחרדל דיז'ון907דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.סטייק צלעסטייק צלע23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עלי פטרוזיליה שטוחים טרייםעלי פטרוזיליה שטוחים טריים23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עלי טימין טריים, מופשטים מ -3 או 4 ענפיםעלי טימין טריים, מופשטים מ -3 או 4 ענפים1ראשכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר3שיני שום, מרוסקות קלות עם הצד של להב סכין לרבעיםשיני שום, מרוסקות קלות עם הצד של להב סכין לרבעים23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'שמן זרעי ענביםשמן זרעי ענבים0חתיכות טופי הית' ברציפורן טחוןציפורן טחון0חתיכות טופי הית' בר2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא2371 לב מפאלדי טרי אם אפשריין מדיירהיין מדיירה1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרדבשת blackstrapדבשת blackstrap1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה1חתיכות טופי הית' ברלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום4שרימפס וורידיםמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי591 לב מפאלדי טרי אם אפשרחומץ שריחומץ שרי23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'חומץ שריחומץ שרי23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרטיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4907דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.שורש יוקה/קסאווה מתוק, כ -4 עד 8 שורשים, קליפה וקרדון וודי שהוסרו, קלפו וחלק בשרני בהיר שנחתך למקטעים בגודל 1 אינץ ' (אין לצרוך עד לבישול יסודי)שורש יוקה/קסאווה מתוק, כ -4 עד 8 שורשים, קליפה וקרדון וודי שהוסרו, קלפו וחלק בשרני בהיר שנחתך למקטעים בגודל 1 אינץ ' (אין לצרוך עד לבישול יסודי)

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

ניתן לשלב סטייק עם מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר. אחרי הכל, בשר ויין אדום הם שילוב קלאסי. באופן כללי, סטייקים רזים יותר משתלבים היטב עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, ואילו סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סובינגנון. מרלו החתימה של דריוש עם דירוג 4.4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 69 דולר לבקבוק.
חתימת דריוש מרלו
חתימת דריוש מרלו
עונת הגידול המתונה של 2008 הניבה כמויות קטנות של מרלו בוגר ומרוכז מאוד. היין המתקבל מציע פרופיל של פירות כהים צפופים, אקספרסיביים-פטל שחור, דובדבן ותאנה מיובשת הנתמכת על ידי ליבה הדוקה של קקאו כהה, ליקריץ וקולה. טאנינים מתוקים ועסיסיים מוסיפים מורכבות מרקמית, ואילו גימור יפה וארוך חושף תווים של רוזמרין, קינמון וגרהם קרקר. תערובת: 90% מרלו, 5% קברנה סוביניון, 5% קברנה פרנק