סטייקים ספרדיים צבועים במחבת
לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה האירופית הזו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן וקטוגנית . עם ציון של 44% , המנה הזו טובה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: סטייקים צרוכים במחבת עם פטריות , סטייקים של חצאית צרובה במחבת וסטייקים צרוכים במחבת עם רוטב רומסקו .
הוראות
מחממים מחבת ברזל יצוק בגודל 12 אינץ' על אש גבוהה עד שהיא חמה מאוד, כ-3 דקות. בינתיים, מייבשים היטב את הסטייקים בעזרת נייר סופג. מצפים קלות כל צד של הסטייקים בשמן קנולה ומפזרים בנדיבות מלח ופלפל.
הוסיפו 1 עד 2 כפות שמן קנולה למחבת (זה יעזור ליצור קרום נהדר על הסטייקים) והוסיפו את הסטייקים. אל תצטופף אותם; אם אתה לא יכול להשאיר מקום בין הסטייקים, השתמש ב-2 מחבתות. מבלי להזיז אותם, מבשלים את הסטייקים 3 דקות. בעזרת מלקחיים, הפוך אותם ומבשלים עוד דקה אחת עבור נדיר, 2 דקות נוספות עבור מדיום רייר או 4 דקות נוספות עבור מדיום.
מעבירים את הסטייקים לצלחת ומכסים בצורה רופפת בנייר כסף.
נותנים לנוח לפחות 5 דקות לפני שחותכים לתוכם.
שופכים את השמן המשומש מהמחבת ומוסיפים כוס שמן חדש. מנמיכים את האש לבינונית.
מוסיפים את בצל השאלוט והשום למחבת ומבשלים עד שהם רק מתחילים להשחים, 3 עד 5 דקות.
מוסיפים את מרק הבקר, רוטב ווסטרשייר וחומץ שרי ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים עד לצמצום בחצי, 3 עד 5 דקות. מכבים את האש וטורפים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה והרוטב מסמיך. מערבבים פנימה את הזיתים, אם משתמשים.
שים כל סטייק על צלחת; מפזרים את הרוטב מעל ומפזרים עירית.
יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון
פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם אפשרויות נהדרות לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Etude Heirloom Pinot Noir עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-89 דולר לבקבוק.
![אטיוד ירושה פינו נואר]()
אטיוד ירושה פינו נואר