סלט ניקויז קל
אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים ללא גלוטן, ללא חלב ופסקטאריים לקופסת המתכונים שלך, סלט ניקויז קל עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. תמורת 2.52$ למנה תקבלו מנה עיקרית שמגישה 4. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -19 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 282 קלוריות . למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 1 מעריצים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . גשו לסופר וקנו עגבניות שזיפים, אפונת סוכר, פלפל ועוד מספר מצרכים כדי להכין את זה היום. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 87% , וזה יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: סלט רוטיני ניקואז (קל) , סלט ניקויז וסלט ניקויז הטוב ביותר .
הוראות
שמים את תפוחי האדמה בסיר בינוני ומכסים במים בכ-2 סנטימטרים.
מוסיפים קורט מלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד לריכוך, כ-5 דקות.
מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל, מכוסה, עד שהאפונה רכה, כ-3 דקות נוספות.
מסננים את תפוחי האדמה והאפונה ושוטפים במים קרים; להעביר לקערה גדולה.
מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את העגבניות, שמן הזית, המיונז, החומץ ו-1 כף מים.
מחלקים את החסה בין 4 קערות ומטפטפים מעט מהרוטב.
מוסיפים לתפוחי האדמה והאפונה את הטונה, הפלפל, הזיתים והבזיליקום; מוסיפים את הרוטב הנותר ומערבבים בעדינות לציפוי. מתבלים במלח ופלפל, ואז עורמים על גבי החסה.
צילום מאת אנטוניס אכילאוס
יין מומלץ: שרדונה, סוביניון בלאן, שמפניה, בורדו, בורדו לבן, Gruener Veltliner
שרדונה, סוביניון בלאן ושמפניה הם הבחירות המובילות שלי לסלט ניקואז. לסוביניון בלאן ולגרונר ולטלינר יש תווים עשבים המשלימים לסלטים עם מספיק חומצה כדי להתאים לוויניגרט טארט, בעוד שרדונה יכול להיות בחירה טובה לרוטב שמנת לסלט. אתה יכול לנסות Barefoot Bubbly Extra Dry. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.4 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-15 דולר לבקבוק.
![בועה יחפה במיוחד יבש]()
בועה יחפה במיוחד יבש
שמפניה Bubbly Extra Dry Barefoot מציעה ניחוחות של תפוח בשל בתוספת רמזים של הדרים. טעמים קלויים משלימים את הגימור הקרמי והמתמשך. מומלץ להגיש מצונן (36-40 מעלות צלזיוס), המבעבע הזה מאוזן בצורה מושלמת עם שכבות מרובות של פירות כדי לשמח את החך.