סלט רומיין איטלקי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל סלט רומיין איטלקי. מתאים ל-8 מנות. מנה אחת מכילה עד 2 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 109 קלוריות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו מלח, שמן צמחי, זיתים ענקיים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. מתכונים דומים: סלט רומיין, סלט רומיין, ו סלט רומיין.
הוראות
לגלגל כל לימון על השיש עם כף היד שלך, באמצעות לחץ עדין (זה יעזור לשחרר את המיצים).
חותכים 1 לימון לשניים; לסחוט מיץ מכל חצי. השתמש מספיק לימונים עד שיש לך 1/4 כוס מיץ לימון. לקלף דק קוצצים את השום. בצנצנת או מיכל מכוסה היטב, לנער מיץ לימון, שום, שמן, מלח ופלפל.
הסר כל עלים חיצוניים רפויים מן הרומיין ולהשליך. לשבור את העלים הנותרים את הליבה; לשטוף עם מים קרים. לנער את עודף מים כתמים להתייבש, או לגלגל את העלים במגבת מטבח נקייה או מגבת נייר לייבוש. לקרוע את העלים לחתיכות בגודל ביס. תצטרך כ -10 כוסות של חתיכות רומיין.
מקלפים את הבצל; פורסים בצל ונפרדים לטבעות.
בקערת זכוכית גדולה או פלסטיק, מניחים את הרומיין, בצל, זיתים ולבבות ארטישוק (עם נוזל). לנער את ויניגרט שוב לערבב מרכיבים.
יוצקים ויניגרט על מרכיבי הסלט, וזורקים עם 2 כפות גדולות או מלקחיים לסלט עד מצופה שווה.
מפזרים קרוטונים וגבינה על הסלט.