סלט רומיין בגריל כתום וכחול
סלט רומיין בגריל כתום וכחול עשוי להיות רק תוספת אתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון זה נטול גלוטן וצמחוני יש 212 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 19 גרם של שומן למנה. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם שאלוט, מלח כשר ופלפל טרי סדוק, תפוז בטבור, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. עם כפית ציון של 93% המנה הזאת מעולה. נסו רומיין בגריל וסלט גבינה כחולה, סלט רומיין בגריל עם גבינה כחולה, ו סלט רומיין בגריל עם בייקון וגבינה כחולה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים מחבת גריל מעל חום גבוה.
מברישים את החניתות רומיין עם קצת שמן לימון מתבלים עם מלח ופלפל, לפי הטעם.
שים את החניתות על מחבת הגריל ומבשלים, פונה פעם אחת, עד סימני הגריל מופיעים והחסה מתחילה לנבול, על 2 דקות בסך הכל. מיד להסיר מן הגריל לצלחת מנה ומפזרים כל חצי עם כ 2 כפות של גבינה כחולה מתפוררת.
עם סכין חדה, לחתוך את הקליפה ואת התמרת מן התפוז. בזהירות להסיר את המקטעים הכתומים על ידי חיתוך אותם לאורך מן הממברנה, לתוך קערה. לסחוט את המיץ מן הממברנה על המקטעים לאט לטאטא 2 כפות שמן לימון עד בשילוב. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, ואז מוסיפים את השאלוט ומערבבים לשלב.
לטפטף את ויניגרט הדרים וקטעים כתומים על החניתות רומיין בגריל ומקשטים עם הגבינה הכחולה הנותרת.