סלט תפוחי אדמה קלוי עם ויניגרט בלסמי-בייקון
זה עובד טוב כמו מנות ראשונות זול למדי עבור יום העצמאות. גשו לסופר וקנו שמן זית, בייקון, תיבול מאכלי ים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . נסו סלט תפוחי אדמה קלוי עם גרגיר נחלים ויניגרט בלסמי, סלט כרוב תפוחי אדמה קלוי עם ויניגרט בלסמי, ו סלט בטטה קלוי עם ויניגרט קרפט בלסמי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
לזרוק תפוחי אדמה חצויים עם 1/2 כוס שמן זית, 1/2 כוס שום, פירות ים תיבול.
מניחים בשכבה אחת על גבי גיליונות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש עד למכרז וחום זהוב, 30 עד 40 דקות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. לאחר מבושל, להסיר מהתנור ולאפשר להתקרר מעט.
בינתיים, מניחים בייקון במחבת גדולה ועמוקה. מבשלים מעל חום בינוני עד להשחמה שווה ופריך.
יוצקים שומן חזיר ושמורה. אפשר לפרוסות הבייקון להתקרר, ואז להתפורר ולהניח בצד.
מקציפים יחד חומץ בלסמי, שום, מלח ופלפל בקערה גדולה.
יוצקים את השמן בזרם איטי, יציב תוך להקציף במרץ כדי להפוך ויניגרט. לזרוק את תפוחי האדמה קלויים יחד עם ויניגרט ושומן בייקון שמורות. מקפלים בצל אדום, פטרוזיליה, וביצים. אפשר לעמוד בטמפרטורת החדר 20 דקות לפני ההגשה.