סלמון חריף עם בצל מקורמל
. עם כפית נסו סלמון חריף עם בצל מקורמל, סלמון צלוי עם בצל קרמל ותאנים, ו פיצה פפרוני חריף עם בצל מקורמל (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את הפלפל השחור, פפריקה, פלפל קאיין, שום טחון, חרדל דיז ' ון, סוכר חום, אבקת בצל, ומלח בקערה קטנה. מערבבים ב 1 כף שמן זית כדי להפוך את הדבק.
מורחים את הדבק על כל פילה הסלמון, ומניחים בצד כדי להשרות בטמפרטורת החדר 30 דקות.
מחממים את 2 כפות הנותרים של שמן זית במחבת קטנה על חום בינוני. מערבבים את הבצל, ומבשלים עד רך וזהוב חום, על 10 דקות.
מחממים מחבת נפרדת שאינה מקל על חום בינוני גבוה. מבשלים את פילה הסלמון במחבת החמה עד חום זהוב בכל צד, וכבר לא שקוף במרכז, כ 4 דקות לכל צד.
יוצקים את הבצלים השחומים ושמן זית על פילה הסלמון כדי לשרת.
יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן
סלמון עובד ממש טוב עם שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן. כדי להחליט על לבן או אדום, אתה צריך לשקול תיבול ורטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר של חמאה, מנות שמנת, בעוד סוביניון בלאן יכול להשלים עשב או מנות מרוכז הדרים. בעל גוף בהיר, אדום טאנין נמוך כגון פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. שרדונה Tenuta di Nozzole Le Bruniche עם 4.2 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 12 דולר לבקבוק.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardone]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardone
Nozzole Le Bruniche הוא ביטוי אלגנטי וייחודי של מגוון שרדונה, עם זר נקי, ריחני של פירות לבנים וטרופיים לקזז על ידי ניואנסים קלים של טוסט. על החיך, זה מראה איזון מעולה של בשלות פירות מודגש על ידי חומציות טרייה ומבנה של גוף בינוני, עם רושם כולל של מורכבות עדינה. אלה חוזרים על עצמם בגימור הנקי והמתמשך, המסתיים בנימה עדינה וטעימה.