זה עובד היטב כמו מתאבן במחיר סביר מאוד. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. נסו שעועית שחורה מעושנת טאקו עם סלסה מנגו, סלסה טאקרה-סמוקי צ'יפוטלה סלסה אבוקדו, ו סלסה מעושנת קלויה (מתכונים דומים).
הוראות
1
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה; מכסים ומקררים לפחות 2 שעות.
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
* פלפל צ ' יפוטלה ברוטב אדובו ניתן למצוא בחלקים המקסיקנים של סופרמרקטים או בחנויות מכולת מקסיקניות; 1 פלפל חלפיניו קטן, זרע וטחון, ניתן להחליף.
מקסיקני עובד ממש טוב עם פינו נואר, ריזלינג, רוזה נוצץ. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. יקבי עמק וילאמט Rosé אשכול שלם של פינו נואר עם דירוג 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 20 דולר לבקבוק.