סלק כבוש
סלק כבוש נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 100 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 1 גר' של חלבון, 0 גרם של שומן, וסך הכל 37 קלוריות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד הכי טוב כמו מנות ראשונות, והוא נעשה על 50 דקות. אם יש לכם סלק, חומץ, סוכר וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 186 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. . סלק כבוש כוכב אניס ג'ינג'ר {+ סלק כבוש קמחי}, סלק כבוש, ו סלק כבוש דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
מניחים סלק בסיר גדול עם מים לכסות. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד מכרז, על 15 דקות בהתאם לגודל של סלק. אם הסלק גדול, לחתוך אותם לרבעים.
מסננים, שומר 2 כוסות של מים סלק, מגניב לקלף.
לעקר צנצנות ועפעפיים על ידי טבילה במים רותחים לפחות 10 דקות. ממלאים כל צנצנת בסלק ומוסיפים מספר ציפורן שלמה לכל צנצנת.
בסיר גדול, לשלב את הסוכר, מים סלק, חומץ, ומלח כבישה. מביאים לרתיחה מהירה.
יוצקים את המלח החם על הסלק בצנצנות, ומכסי חותם.
מניחים מתלה בתחתית של סיר גדול ולמלא באמצע הדרך עם מים. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ואז בזהירות להנמיך את הצנצנות לתוך הסיר באמצעות בעל. השאר שטח 2 אינץ ' בין הצנצנות.
יוצקים יותר מים רותחים במידת הצורך עד שפלס המים הוא לפחות 1 אינץ ' מעל צמרות הצנצנות. מביאים את המים לרתיחה מלאה, מכסים את הסיר, ומעבדים במשך 10 דקות.