סלק צלוי
אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים צמחוניים ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית ולקטו אובו לקופסת המתכונים שלך, סלק צלוי עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. בתוספת זו יש 139 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -7 גרם שומן למנה. , מתכון זה מכסה 8% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מתכון זה אהוב על 36 אוכלי אוכל וטבחים. גשו לסופר וקנו שמן זית, מיץ תפוזים, חומץ פטל ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 61% , וזה די טוב. סלט פסטה סלק וכרישה צלוי , מרק תפוחי אדמה וכרישה עם סלק צלוי וסלט אביבי עם צנוניות וסלק דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחממים את התנור ל-400 מעלות.
מסירים את החלק העליון ואת שורשי הסלק ומקלפים כל אחד בקולפן ירקות.
חותכים את הסלק לקוביות בגודל 1 1/2 אינץ'. (ניתן לחתוך סלק קטן בחצי, בינוני לחתוך לרבעים וסלק גדול לחתוך לשמיניות.)
מניחים את הסלקים החתוכים על תבנית עם נייר אפייה ומערבבים עם שמן הזית, עלי הטימין, המלח והפלפל. צולים 35 עד 40 דקות, הופכים פעם או פעמיים בעזרת מרית, עד שהסלק רך.
מוציאים מהתנור ומערבבים מיד עם החומץ ומיץ התפוזים.
מפזרים מלח ופלפל ומגישים חם.