סמבר
צריך ללא גלוטן ותוספת טבעונית? סמבר יכול להיות מתכון מעולה לנסות. מנה אחת מכילה 263 קלוריות, 14 גרם חלבון ו 4 גר' של שומן. מתאים ל-4 מנות. . אם יש לך עגבניות, אפונה, עיסת תמרינדי, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. , אנו ממליצים לנסות גם : Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar-Methi Leaves Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar - South Indian Brinjal Sambar, ו Palakura Sambar - תרד Sambar - איך לעשות Keerai Sambar.
הוראות
מניחים צהוב לפצל אפונה בסיר עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים עד רך, על 15 דקות. בסיר אחר, מערבבים יחד את עיסת התמרינד ומערבבים במים של 1/2 כוס כדי להכין מיץ מימי. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים את הפלפל והעגבנייה למיץ התמרינדי וממשיכים להרתיח עד שהירקות רכים, והנוזל מצטמצם כמעט לחצי.
בינתיים, לטחון את זרעי כוסברה, עדשים צהובים, קוקוס וצ ' ילי למשחה באמצעות מרגמה ועלי או מעבד מזון.
מוסיפים את הדבק הזה לרוטב התמרינדי, ומערבבים את העדשים הצהובים עד שהכל מעורבב היטב. מביאים לרתיחה שוב, ואז להסיר מהחום ולהניח בצד.
מחממים שמן במחבת קטנה על חום בינוני, ומוסיפים את זרעי החרדל, זרעי כמון ואבקת asafoetida. ברגע זרעי החרדל מתחילים לגמגם ואת התערובת ריחנית, להסיר מן החום ומערבבים לתוך sambar.