קושימומחה
מוכן ב50 דק.
מנות4
ציון בריאות68
מגזין

סנדוויץ' סטייק בלחם קומסקי

סנדוויץ' סטייק בלחם קומסקי
סנדוויץ' סטייק לחם קומסקי דורש כ-50 דקות מתחילתו ועד סופו. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 1214 קלוריות, 68 גרם חלבון ו-60 גרם שומן. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה ליום האהבה. גשו לסופר וקנו שקדים, סינטה עליונה, מלח ופלפל כשר ועוד מספר מצרכים להכין אותו היום. 5 אוכלים וטבחים אוהבים את המתכון הזה. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 95%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: כריך צדפות בלחם, כריך עוף בלחם כפרי מיוחד, וסנדוויץ' סטייק בגריל של בובי פליי עם רוטב סטייק.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
לסטייק: מחממים את התנור ל-200 מעלות F. ממלאים מחבת גדולה מברזל יצוק ב-1 1/2 אינץ' שמן ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
גורגונזולה דולצ'ה, בטמפרטורת החדרגורגונזולה דולצ'ה, בטמפרטורת החדר
1/4 פרמזן מגורר1/4 פרמזן מגורר
ציוד שתשתמש בו
ל-8 פלפלי סרנול-8 פלפלי סרנו
4 עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)4 עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
3
מפזרים את רצועות הסטייק במלח ופלפל. בקערה רדודה מוסיפים את הקמח. בקערה רדודה נוספת טורפים קלות את הביצים. בקערה רדודה נוספת מוסיפים את פירורי הלחם. מצפים קלות את שני צידי הסטייק בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
מרכיבים שתצטרך
עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
גלילי פוקצ'ה עגבניותגלילי פוקצ'ה עגבניות
4 גלילי פוקצ'ה עגבניות 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)4 גלילי פוקצ'ה עגבניות 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
גלילי פוקצ'ה עגבניות בגודל 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)גלילי פוקצ'ה עגבניות בגודל 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
(או לחם פוקצ'ה)(או לחם פוקצ'ה)
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד סינטה עליונה, חתוך כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות או אצבעות בגודל 1/8 אינץ'1 1/2 פאונד סינטה עליונה, חתוך כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות או אצבעות בגודל 1/8 אינץ'
4
מטגנים במחבת את הסטייקים, כמה שיוכלו להתאים בו זמנית, עד להזהבה משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
סינטה עליונה, חתוכה כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות 1/8 אינץ' או אצבעותסינטה עליונה, חתוכה כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות 1/8 אינץ' או אצבעות
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
5
מוציאים את הסטייקים מהשמן ועל גבי תבנית מרופדת ברשת או בנייר סופג. מתבלים את הסטייקים המטוגנים במלח ושומרים חמים בתנור בזמן שמבשלים את השאר, אם צריך.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
כתום M&m מעט אפייהכתום M&m מעט אפייה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1
מערבבים במעבד מזון את השקדים, הפרמזן, השמן, הפפריקה, הפלפל, השום והשאלוט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, כ-15 שניות. מתבלים, ולאחר מכן שמים בסיר קטן ומבשלים במשך 5 דקות כדי להסיר את ביס השום הגולמי ולהעצים את הטעמים. לְהַפְרִישׁ.
מרכיבים שתצטרך
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)
2
לבניית הסנדוויץ': מרחו מעט מהגורגונזולה על החצי התחתון של הלחם.
מרכיבים שתצטרך
GorgonzolaGorgonzola
2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות
3
מניחים את הסטייק הלחם החם על הגבינה, לאחר מכן את רוטב הפלפל האדום הקלוי ולאחר מכן את הג'יארדיניירה. חוזרים על הפעולה עם שאר החומרים.
מרכיבים שתצטרך
פלפלים אדומים קלוייםפלפלים אדומים קלויים
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
4
חותכים לשניים ומגישים עם רוטב פלפל אדום נוסף לחנק.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
5
מערבבים 2 כוסות מים והמלח בקערה זכוכית או לא מגיבה.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות צוף אגסים3 כוסות צוף אגסים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
6
מערבבים עד שהמלח נמס.
מרכיבים שתצטרך
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
7
מוסיפים למי המלח את הגזר, הכרובית, הסראנוס, השום, הסלרי והפלפל ומערבבים לאיחוד. מכסים ומקררים למשך הלילה.
מרכיבים שתצטרך
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
זיתים בשלים שלמיםזיתים בשלים שלמים
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
3 כוסות צוף אגסים3 כוסות צוף אגסים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
8
יום 2, מסננים ושוטפים את הירקות. בקערה נקייה מערבבים יחד את השמן עם האורגנו והפלפל.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
9
מוסיפים את הירקות ומערבבים לאיחוד. מניחים למרינדה למשך הלילה. ג'יארדיניירה רק תשתפר עם הזמן. לאחר יומיים לכל היותר בקערה, ניתן להניח בצנצנות מייסון אטומות ולשמור במקרר לפחות שבועיים עד 3 שבועות.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
ציוד שתשתמש בו
צנצנת שימוריםצנצנת שימורים
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס

מרכיבים

36פלפל האבנרושקדים מעושניםשקדים מעושנים3red bell peppers, fire roasted, from a jarred bell peppers, fire roasted, from a jar1לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)נקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה3241 לב מפאלדי טרי אם אפשרפירורי לחם בסגנון איטלקיפירורי לחם בסגנון איטלקי4481 לב מפאלדי טרי אם אפשר8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית4קצת קישואים קצוציםשמן קנולה לטיגוןשמן קנולה לטיגון128פלפל האבנרוגזר חתוךגזר חתוך100פלפל האבנרופרחי כרובית זעיריםפרחי כרובית זעירים1מעקבסלרי, חתוך לקוביות קטנותסלרי, חתוך לקוביות קטנות4(חלקית &)(חלקית &)125פלפל האבנרוקמח לכל מטרהקמח לכל מטרה12 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלוייםשום, מרוסקשום, מרוסק2ציפורןשום, טחוןשום, טחון113פלפל האבנרוgorgonzola dolce, at room temperaturegorgonzola dolce, at room temperature4קצת קישואים קצוציםמלח כשר ופלפל שחור טחון טרימלח כשר ופלפל שחור טחון טרי2קרום: פירורי קרקר גרהםשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה1גבינת פרמזן מגוררתאורגנו מיובשאורגנו מיובש0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים0פרמזן מגוררתפרמזן מגוררת1קטןפלפל אדום, קצוץ קטןפלפל אדום, קצוץ קטן4to 8 serrano peppers, sliced (depending on heat level desired)to 8 serrano peppers, sliced (depending on heat level desired)1שאלוט, קצוץשאלוט, קצוץ73פלפל האבנרומלח שולחןמלח שולחן46-inch tomato focaccia rolls, split and toasted (or your favorite focaccia bread)6-inch tomato focaccia rolls, split and toasted (or your favorite focaccia bread)680פלפל האבנרוtop sirloin, cut against the grain on the bias into eight 1/8-inch strips or fingerstop sirloin, cut against the grain on the bias into eight 1/8-inch strips or fingers

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Bodegas Naveran Dama Cava. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-22 דולר.
Bodegas Naveran Dama Cava
Bodegas Naveran Dama Cava
אחד מכמה Cavas וינטג'ים בודדים שיוצרו בספרד. Dama בעל גוף מלא אך בהיר ופריך. אחוזת נברן מייצרת קאוואות באיכות גבוהה מאז 1901. כל הקאוואות המיוצרות כאן הן מכרמים בבעלות ובשליטה של האחוזה. הדמה מותסס בבקבוק (a la méthode champenoise) ומתיישן במשקעיו במשך 24 חודשים. Caves Navera'n הוא יצרן קאווה פרימיום המשתמש בענבים שגדלו באחוזה. Navera'n Dama היא יצירת מופת של קאווה, שילוב של שרדונה, המעניק ליין גוף ונפח, ו-Parellada, המעניקה אופי נוצץ ובהיר החותך את העגלגלות החמאתית של השרדונה. חובבי שמפניה ייהנו מ"תוסת החקלאים" הים תיכונית עם צדפות, טונה גולמית וסושי. החומציות הרעננה שלו מחמיאה גם לקינוחי פירות, במיוחד אפרסקים ותפוזים פרוסים.